Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Legea Apărării Naționale, în dezbatere publică. Ce modificări ar putea fi aduse actului normativ

Ministerul Apărării Naționale a pus în dezbatere publică un proiect de act normativ care modifică Legea Apărării Naționale.

Proiectul nu rezolvă, însă, situația în care drone din războiul din ucraina ajung pe teritoriul României, a afirmat deputatul Nicu Fălcoi, membru în Comisia de Apărare.

Deschide, însă, calea pentru mai multe modificări legislative în domeniul apărării.

Ce conține proiectul pus în dezbatere publică

”E un pachet de vreo trei legi care ar fi trebuit să ajungă în Parlamentul României, pentru că avem o mare problemă și cu rezerva operațională și acel stagiu militar voluntar. Ar fi trebuit instituit deja de ceva timp, dar uite că n-ajunge legea în Parlament ca să putem să-l instituim.

V-am zis despre chestia cu dronele care nu pot fi doborâte pentru că trebuie să dea ordinul de foc, a apărut și această lege care e necesară, da, e doar în dezbatere publică, ea s-ar putea să stea 30 de zile în dezbatere publică sau s-ar putea să stea 3 ani, așa cum sunt altele.

În Parlamentul României nu a ajuns această lege și nici celelalte două despre care făceam vorbire mai devreme și el ar fi trebuit să fie acolo. Din păcate, politicienii de la guvernare le țin, cred că din cauza campaniei electorale, nu le dau drumul.

Sau eu știu, poate au altă interese, chiar nu înțeleg. Dar atâta timp cât avem un război la granița României, mi se pare că este o lipsă de responsabilitate majoră din partea lor că nu trimit aceste legi în Parlament ca ele să fie adoptate.

Bineînțeles, acum, în acest proiect de lege, cel puțin este specificat și cine este șeful. Când vechiul proiect de lege, spunea că CSAT-ul stabilește cine va fi șeful acestui comitet politic național. Da, este una dintre noutăți, este clar, șeful statului major al apărării este șeful acestui comitet politic, comitet militar de coordonare. ”, a declarat acesta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE