Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lacul Como se luptă cu turismul excesiv. Autoritățile vor să introducă celebra taxă turistică și în această regiune

Lacul Como vrea să introducă o taxă pentru excursioniștii de o zi. Alessandro Rapinese a criticat turismul excesiv de pe Lacul Como, afirmând că este "dificil să fii primar când lupți împotriva turismului".

"Discutăm deja ideea [unei taxe de turism]. Revoluțiile încep cu măsuri concrete și suntem pregătiți pentru această lungă călătorie", a declarat el pentru ziarul britanic The Times.

Taxa ar urma să se aplice vizitatorilor care vor veni pentru o zi în orașul Como.

Primarul nu a împărtășit alte detalii despre cât va fi taxa, cine va trebui să o plătească și când va intra în vigoare, potrivit Euronews Travel.

Dacă va folosi modelul Veneției, taxa se va aplica celor care călătoresc o zi (nu celor care au rezervat cazare în oraș) și poate fi percepută doar în zilele aglomerate, cum ar fi weekendurile și sărbătorile legale.

Lacul Como luptă împotriva turismului excesiv

Regiunea se luptă cu numărul tot mai mare de turiști din ultimii ani. Mulțimile au explodat de când mai multe celebrități, printre care George Clooney, au cumpărat proprietăți de mai multe milioane de euro de-a lungul țărmului, iar lacul a oferit un fundal pentru filme precum Casino Royale și House of Gucci.

"Am vizitat Lacul Como anul trecut și am spus că nu mă voi mai întoarce niciodată. Standardele scăzuseră. Restaurantele erau dezamăgitoare din punct de vedere al calității și al prețului. Prea mulți oameni pentru a te bucura de ceva din stațiune", a scris un vizitator pe X.

Vara trecută, o vilă de pe malul lacului, care a apărut în filmele lui James Bond și Star Wars, a fost nevoită să limiteze numărul de vizitatori.

Villa del Balbianello a redus numărul de intrări zilnice de la 2.000 la un maxim de 1.200 pentru a proteja casa istorică.

Fondul italian pentru mediu (FAI), care administrează proprietatea, a calificat-o drept "o decizie drastică", dar esențială pentru a contracara efectul "unui exces de turism care are un impact din ce în ce mai mare asupra lacului Como".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE