Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turism excesiv în Hawaii: Locuitorii îi roagă pe turiști să nu mai viziteze statul

Hawaii este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din lume - cu multă istorie, cultură și atracție naturală de explorat.

Dar a fi una dintre destinațiile de top pentru turiști nu este suficient. Statul insular este împovărat de supraturism, iar acest lucru devine o mare problemă.

Toți călătorii complet vaccinați din SUA au avut posibilitatea să sară peste carantină și testele înainte de zbor, anul trecut, ceea ce a dus la o serie de complicații pe întregul grup de insule.

Lipsa lucrătorilor din HoReCa, drumurile aglomerate și timpii de așteptare de 90 de minute la restaurant au fost doar câteva dintre problemele pe care statul a încercat să le rezolve vara trecută.

În plus, videoclipurile de pe rețelele de socializare au arătat turiști atingând focile-călugăr hawaiene pe cale de dispariție și făcând drumeții pe trasee interzise precum Diamond Head.

Un primar local a mers până la punctul în care a cerut companiilor aeriene să ajute statul prin scăderea numărului de zboruri care sosesc acolo.

„Cererem doar o pauză, dacă doriți să folosiți acest termen. Nu avem autoritatea să spunem „opriți”, dar cerem puterilor care sunt să ne ajute în acest sens.”, a spus primarul Mike Victorino la o conferință de presă.

Primarul Victorino este responsabil pentru supravegherea celei de-a doua insule ca mărime a statului, Maui - una dintre zonele cele mai întinse de cererea crescută.

Cele 30 de mile de plaje nealterate atrag până la 300.000 de sosiri în fiecare lună, dar numărul actual de vizitatori depășește chiar și nivelurile dinaintea pandemiei.

Locuitorii din Maui au rămas recent consternați în urma știrilor despre lipsa de apă care a venit cu amenzi de 500 de dolari (426 EUR) pentru că și-au spălat mașinile, și-au udat gazonul și încă o listă cu alte activități „neesențiale” legate de apă.

Oamenii au apelat la rețelele de socializare pentru a-și exprima frustrprile cu privire la nivelul turismului din zonele lor.

Alții s-au temut că răspândirea COVID determină întreprinderile deja supraaglomerate să deservească la o capacitate de 50% pe unele insule din arhipelag.

„De mai bine de un an, COVID-19 a împiedicat toată lumea să meargă aproape peste tot. Și așa că acum Maui a devenit – și statul Hawai’i – un punct focal pentru această cerere reținută. Ne-ar plăcea să le urăm bun venit, dar ne dăm seama și că avem doar atâtea plaje.”, explică Victorino.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE