Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Japonia redeschide parțial turismul internațional. Pachetele turistice sunt gestionate cu strictețe

Publicat de: Euronews

Japonia s-a redeschis pentru turiștii internaționali începând cu 10 iunie, dar numai pentru cei care și-au făcut rezervări în grupuri de turism private, aprobate de guvern.

Turiștii vor fi printre primii care vor vizita țara, de când aceasta și-a închis granițele, la declanșarea pandemiei de Covid-19 în 2020. Ei își vor gestiona itinerariile cu precauție și vor fi însoțiți de ghizi turistici în orice moment, conform Euronews.com.

Cum rezervi unul dintre tururile ghidate ale Japoniei?

Din 10 iunie, doar turiștii care provin din țări incluse în „lista albastră” a Japoniei vor putea vizita țara. Aceasta include Marea Britanie, SUA și o serie de țări din Uniunea Europeană.

Aceștia vor trebui, de asemenea, să fie înregistrați în Sistemul de intrări și reveniri a participanților, (ERFS) de către un agent de turism japonez aprobat. Întrucât site-ul este în întregime în japoneză, oricine dorește să o viziteze va avea nevoie de ajutorul unui operator de turism specializat.

Odată ce au rezervat un tur, turiștii trebuie să:

  • Facă un test COVID-19 aprobat (test RT-PCR sau LAMP sau un test antigen calitativ) cu 72 de ore înainte de ora de plecare a zborului;
  • Semneze un document prin care se angajează să respecte regulile de autoizolare și carantină, alături de o serie de alte cerințe;
  • Completeze un chestionar de sănătate, iar apoi să obțină un cod QR.

De ce oferă Japonia aceste pachete turistice?

Noul experiment este o modalitate de a testa modul în care furnizorii de turism tratează focarele de Covid-19. Guvernul a apărat programul ca o piatră de temelie necesară pentru deschiderea granițelor.

„În redeschiderea Japoniei către turismul de peste mări, este necesar să se ia în considerare cum să se promoveze un sentiment de înțelegere și liniște sufletească”, a spus ministrul terenurilor, infrastructurii, transporturilor și turismului, Tetsuo Saito.

După proiect, guvernul va elabora linii directoare pentru agențiile de turism, inclusiv măsurile care trebuie luate în cazul în care un turist contractează Covid. Japonia înregistrează în prezent o medie de șapte zile de aproximativ 35.000 de cazuri noi de virus pe zi, dar este precaută să lase vizitatorii în cazul în care importă noi variante.

Când se va deschide Japonia tuturor turiștilor?

La începutul acestei luni, prim-ministrul Fumio Kishida a declarat într-un eveniment din City of London că guvernul va relaxa puternic controalele la frontieră în iunie, dar încă nu a detaliat mai multe.

În 2019, Japonia a găzduit 31,9 milioane de vizitatori străini, care au cheltuit 4,81 de miliarde de yeni (35,2 miliarde de euro). Acest venit aproape că a dispărut când a lovit pandemia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE