Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Japonia: Noi reguli pentru cei care vor să viziteze Țara Soarelui Răsare

Japonia se va redeschide pentru grupuri mici de "turiști de probă", în cadrul unor pachete turistice strict gestionate, la sfârșitul acestei luni.

Turiștii vor vizita pentru prima dată Japonia de când aceasta și-a închis granițele la începutul pandemiei Covid-19, în 2020. Itinerariile lor vor fi gestionate cu prudență și vor fi însoțiți în permanență de ghizi turistici.

Cine poate merge în vacanțele japoneze "experimentale"?

"Tururile demonstrative" sunt deschise doar vizitatorilor triplu-vaccinați din Statele Unite, Australia, Thailanda și Singapore.

Aproximativ 50 de persoane vor fi admise în faza experimentală, împărțiți în 10 până la 15 grupuri mici.

Grupurile vor avea nevoie de itinerarii prestabilite și trebuie să fie însoțite de personalul agenției de turism. Purtarea măștii este încă practicată pe scară largă în întreaga Japonie.

Pentru cei care doresc cu disperare să viziteze Țara Soarelui Răsare, această redeschidere experimentală este o veste excelentă. Deocamdată există foarte puține informații despre cum vor arăta călătoriile.

Guvernul nu a dezvăluit modul în care persoanele fizice pot rezerva o excursie sau cât de multă libertate de mișcare li se va permite participanților.

Grupurile vor vizita doar zonele în care autoritățile au fost de acord să le accepte, ceea ce înseamnă că punctele turistice cheie ar putea fi excluse.

De ce oferă Japonia pachete turistice?

Noul experiment este o modalitate de a testa modul în care furnizorii de servicii turistice fac față focarelor de Covid-19.

Guvernul consideră că programul este un pas necesar pentru deschiderea frontierelor.

"În redeschiderea Japoniei pentru turismul de peste hotare, este necesar să luăm în considerare modul în care să încurajăm un sentiment de înțelegere și liniște sufletească", a declarat ministrul terenurilor, infrastructurii, transporturilor și turismului, Tetsuo Saito.

După proiect, guvernul va compila orientări pentru agențiile de turism, inclusiv măsurile care trebuie luate în cazul în care un turist se îmbolnăvește de Covid.

Când se va deschide Japonia pentru toți turiștii?

La începutul acestei luni, prim-ministrul Fumio Kishida a declarat, la un eveniment organizat de City of London, că guvernul va relaxa puternic controalele la frontieră în luna iunie. Nu a dat încă mai multe detalii.

În 2019, Japonia a găzduit 31,9 milioane de vizitatori străini, care au cheltuit 4,81 miliarde yeni (35,2 miliarde de euro). Aceste venituri au dispărut aproape complet atunci când a lovit pandemia.

Măsurile actuale de intrare la graniță ale Japoniei permit 10 000 de noi sosiri pe zi, dar cota este alcătuită din cetățeni, rezidenți, studenți și călători de afaceri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE