Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kremlinul: Rusia a făcut progrese semnificative în direcția „demilitarizării” Ucrainei

Kremlinul afirmă că Rusia a făcut progrese semnificative spre "demilitarizarea" Ucrainei, unul dintre obiectivele declarate de preşedintele Vladimir Putin când şi-a lansat războiul împotriva Kievului acum 10 luni, informează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a făcut o evaluare a progresului militar al Rusiei când a fost întrebat în timpul unui briefing despre comentariile lui Putin, care a spus joi că potenţialul Ucrainei de apărare este aproape de zero.

„Se poate afirma că există progrese semnificative către demilitarizare”, a răspuns Peskov.

Potenţialul Ucrainei de apărare - complexul ei industrial militar - a fost grav perturbat de loviturile rachetelor ruseşti.

Dar Occidentul a trimis arme în Ucraina în valoare de miliarde de dolari şi preşedintele Statelor Unite Joe Biden a promis în această săptămână un sistem de apărare aeriană american Patriot, precum şi sprijin continuu.

Putin a respins sistemul Patriot ca fiind "destul de vechi" şi a spus că Rusia se va adapta.

După ce a suferit o serie de înfrângeri în ceea ce Moscova numeşte "operaţiune militară specială", Rusia caută să obţină o victorie pe câmpul de luptă în estul Ucrainei unde forţele sale au încercat să captureze micul oraş Bahmut de luni de zile, notează Reuters.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE