Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

”Hakuna Matata!” Klaus Iohannis și soția sa, întâmpinați de localnici în Zanzibar

Publicat de: Euronews

Ultima zi în Tanzania a președintelui Klaus Iohannis a fost marcată de un eveniment inedit. Un grup de localnici din Zanzibar au cântat, au scandat și le-au urat bun-venit șefului statului și Primei Doamne, ca mai apoi să sară în ocean cu portretele oficialilor români.

Momentul, pregătit cu mare atenție

”Președintele României, Klaus Iohnannis! Bun-venit în Zanzibar! Hakuna Matata!, domnule Președinte!”

Cu muzică și fast, așa a fost primit Președintele Klaus Iohannis în Zanzibar. Un grup de localnici l-au întâmpinat pe șeful statului și pe șoția lui, le-au cântat și mai apoi au sărit în oceanul Indian cu portretele oficialilor români în brațe.

”Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis! Bun-venit în Zanzibar! Hakuna Matata!”

La finalul aclamărilor localnicii spun ”Hakuna matata!”, o urare des folosită în Africa. Tradusă din swahili, această frază înseamnă ”fără griji”, ”fără probleme” și reflectă un stil de viață relaxat, nepăsător. Momentul pe de altă parte a fost pregătit cu mare atenție.

Localnicii care au interpretat momentul sunt celebri pe rețeaua socială TikTok. Tot mai mulți internauți și turiști apelează la serviciile lor pentru a primi o astfel de urare.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE