Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kim Jong Un ar fi împlinit 40 de ani. Ziua de naștere a liderului nord nord-coreean rămâne un mister

Liderul nord-coreean Kim Jong Un se pare că a împlinit patruzeci de ani, însă media de stat a păstrat tăcerea în legătură cu ziua sa de naștere, care a avut loc luni.

Se crede că liderul nord-coreean s-a născut pe 8 ianuarie 1984, deşi Phenianul nu a confirmat oficial această dată, potrivit Agerpres.

Organele de presă de stat nord-coreene au relatat mai devreme despre o vizită a lui Kim la o fabrică nou construită de preparate din pui, unde a cerut creşterea producţiei în scopul unei "schimbări substanţiale" în standardele de trai ale populaţiei.

Kim Jong-un a fost însoţit în vizită de fiica sa, cunoscută ca Ju-ae, ceea ce a fost o apariţie publică rară a acesteia la un eveniment legat de economie; de cele mai multe ori, ea şi-a însoţit tatăl la evenimente militare.

Phenianul marchează ca sărbători naţionale zilele de naştere ale tatălui şi bunicului lui Kim, Kim Jong-il şi Kim Ir-sen. Ziua de naştere a lui Kim Jong-il a fost desemnată sărbătoare naţională în 1982, când acesta avea 40 de ani şi la opt ani după ce a fost desemnat succesor al tatălui său Kim Ir-sen, fondatorul RPDC.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE