Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kansas City Chiefs a câștigat Super Bowl 2024. Usher, un spectacol plin de surprize în pauza meciului

Echipa Kansas City Chiefs, condusă de starul Patrick Mahomes, a câştigat ediţia din acest an a Super Bowl-ului, marea finală a Ligii profesioniste de fotbal american (NFL), în care a învins cu scorul de 25-22, după prelungiri, formaţia San Francisco 49ers, duminică, la Las Vegas, informează AFP.

Super Bowl-ul este cel mai important eveniment sportiv din America de Nord şi a atras numeroase vedete în tribunele Allegiant Stadium.

Printre cei 60.000 de spectatori prezenţi duminică pe Allegiant Stadium s-au numărat şi vedete precum Beyoncé, Jay-Z, baschetbalistul LeBron James şi Taylor Swift.

Sosit directă de la Tokyo, unde a cântat cu o zi înainte, artista, câştigătoare a 14 premii Grammy, s-a aflat într-una din loje pentru a-l susţine pe partenerul său Travis Kelce, jucător al echipei Kansas City Chiefs, care s-a luptat pentru trofeu cu San Francisco 49ers.

VEZI GALERIA
3 imagini

Pe teren, marea finală a NFL, organizată în premieră la Las Vegas, a oferit un suspans intens, încheindu-se cu victoria jucătorilor lui Chiefs, a treia în cinci ani, după cele din 2020, tot în faţa formaţiei San Francisco 49ers, şi 2023. Este pentru prima oară când o franciză reuşeşte să-şi păstreze trofeul în Super Bowl, după New England Patriots în 2004.

Celebrul quarteback Patrick Mahomes (28 de ani), marele arhitect al revenirii echipei sale în mijlocul finalei, a cucerit astfel al treilea său titlu, însoţit de a treia distincţie de MVP (Most Valuable Player).

Anterior, pe postul său, doar patru jucători - Tom Brady, Terry Bradshaw, Troy Aikman şi Joe Montana - au ridicat Trofeul Vince Lombardi de cel puţin trei ori.

Condusă cu 10-3 la pauză, Kansas City Chiefs a revenit şi a reuşit să restabilească egalitatea cu trei secunde înainte de sfârşitul timpului regulamentar, prin Harrison Butker, cu o lovitură de picior.

În prelungiri, jucătorii lui 49ers au preluat controlul în urma unei lovituri de trei puncte, însă Chiefs a replicat printr-un touchdown (6 puncte) victorios al lui Mecole Hardman, găsit perfect de Patrick Mahomes, excepţional în finalul meciului.

"Această partidă reprezintă perfect sezonul nostru. Am rezistat graţie apărării noastre, înainte de a face câteva alegeri ofensive bune, în momentele decisive. Sunt mândru de noi, pentru că am continuat să credem (în victorie)", a declarat Mahomes.

Usher a făcut show la Super Bowl, însă Taylor Swift şi Beyoncé au furat spectacolul 

Cântăreţul american Usher a incendiat Allegiant Stadium din Las Vegas duminică în timpul faimosului spectacol din pauza Super Bowl, însă Taylor Swift a furat spectacolul, fără să cânte o notă, la fel ca şi Beyoncé, care a anunţat piese noi, informează AFP.

De la schimbări de ținute, un show de striptease, la zeci de dansatori și chiar o fanfară, toate acestea au făcut publicul să vibreze în pauza de la Super Bowl 2024.

VEZI GALERIA
7 imagini

Rând pe rând, el a interpretat piesele care i-au marcat cariera, care include nouă hituri numărul unu în topurile din SUA şi peste 75 de milioane de albume vândute în întreaga lume. "Yeah!", "Love In This Club" sau "Burn" au răsunat pe Allegiant Stadium din Las Vegas, unde Usher a fost artist rezident din iulie 2022 până în decembrie 2023.

Urmată de artista H.E.R şi de rapperul Ludacris, cântăreaţa Alicia Keys i s-a alăturat pentru scurt timp pe scenă pentru a interpreta duetul lor "My Boo'", un alt numărul unu în topurile americane.

Usher, care nu a mai înregistrat un hit numărul unu de peste 13 ani, încearcă să se relanseze cu un nou album, "Coming Home", care va fi lansat vineri, şi cu un turneu care va începe în august.

Deşi a contribuit la revitalizarea R&B-ului la sfârşitul anilor '90, artistul din Atlanta este acum unul dintre reprezentanţii unui stil muzical care se luptă să rămână relevant.

Usher a fost eclipsat şi de Beyoncé

Usher a fost eclipsat şi de Beyoncé, care a postat un scurt filmuleţ pe contul său de Instagram, chiar în timpul spectacolului din pauza Super Bowl, anunţând ceea ce par a fi piese noi, care vor fi lansate pe 29 martie.

În scurtul videoclip putem vedea o femeie, care pare a fi Beyoncé, conducând un taxi prin mijlocul unor peisaje aride, pe o muzică cu accente country.

Din 2019, spectacolul din pauza Super Bowl, unul dintre evenimentele-cheie ale culturii populare americane, este produs de Roc Nation, o companie fondată de starul rap Jay-Z.

Pe lângă Rihanna, Shakira, Jennifer Lopez şi The Weeknd, o serie de artişti hip-hop, printre care Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige şi Kendrick Lamar, au cântat la Super Bowl, potrivit Agerpres.

Cel mai urmărit eveniment anual la televiziunea americană, Super Bowl este crucial pentru industria publicitară, cu spoturi de 30 de secunde care costă milioane de dolari.

În urmă cu un an, Apple Music, filiala gigantului informatic, a înlocuit Pepsi ca sponsor principal al evenimentului. NFL şi Apple Music nu au dezvăluit valoarea acestui contract "multianual", însă mass-media americane au avansat o cifră de 50 de milioane de dolari.

În trecut, pe scenă au urcat megavedete precum Michael Jackson, Prince, U2 şi Madonna.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE