Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trofeul Vince Lombardi, oferit câștigătoarei Super Bowl, poate fi admirat la București

Considerat cel mai popular sport de peste Ocean, fotbalul american este în plină expansiune și în România. Fanii acestui sport pot admira în aceste zile chiar la București renumitul trofeu Vince Lombardi, chiar cel care va fi oferit la finala Super Bowl din februarie 2024.

Finalele SuperBowl, urmărite de peste 100 de milioane de telespectatori

Andrei Nourescu, jurnalist Euronews: ”Acesta este trofeul Super Bowl, care se acordă la finala NFL, printre cele mai mediatizate evenimente sportive din lume. Fizic, chiar acest trofeu va fi înmânat la următoarea finala, 2024. Alături avem și o minge originală, aceasta este chiar semnată de celebrul jucător Tom Brady. Trofeul poate fi admirat până duminică la București.”

Chiar dacă nivelul este evident, altul, și în România se joacă fotbal american. Adrian Lungu, fost jucător, cel care a antrenat echipe chiar și în statele unite, spune că practicanții se regăsesc cel mai des la stadionul Metrorex din București. Regulamentul fotbalului american nu este chiar atât de complicat pe cât pare la prima vedere, însă echipamentul de protecție este extrem de important.

Adrian Lungu, antrenor fotbal american: ”Principiul e simplu, fiecare echipă are câte 4 încercări de a avansa câte 10 yarzi (n.red. aproximativ 9 metri). Este un sport dur, avem nevoie de protecție specială, spre deosebire de rugby, tipul de contact aici este cu impact mai dur, cu energie cinetica mai mare. Iată și echipamentul, casca foarte dură și protecția pentru umeri și coaste.”

Finalele Super Bowl sunt urmărite anual, doar în statele unite, de peste 100 de milioane de telespectatori. Un minut de publicitate în pauzele meciului costă milioane de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE