Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden susține că Hamas a depășit ”orice limită” prin atacurile din Israel. ”Nu există nicio justificare pentru terorism”

Președintele american Joe Biden a anunțat că atât el, cât și vicepreședintele au discutat în repetate rânduri prin telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, ca urmare a atacurilor comise de gruparea Hamas în Israel.

Liderul de la Casa Albă urmează să se întâlnească cu oficiali israelieni în cursul acestei zile. De altfel, Joe Biden a încercat să facă o comparație între atacurile comise de militanții Hamas la sfârșitul săptămânii trecute, când au murit sute de oameni, și deceniile de antisemitism și violență îndurate de evreii din întreaga lume.

"Acest atac a scos la suprafață amintirile dureroase și cicatricile lăsate de un mileniu de antisemitism și genocid împotriva poporului evreu. Și în acest moment trebuie să fim foarte clari: nu există nicio justificare pentru terorism, nicio scuză, iar tipul de terorism care a fost comis, pur și simplu, depășește orice limită. Dincolo de orice limită", a declarat președintele american Joe Biden, potrivit The Associated Press.

Președintele american a discutat de cel puțin patru ori cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, în urma atacului lansat sâmbătă de gruparea Hamas.

Statele Unite, pregătite să trimită al doilea portavion în Israel ”dacă este necesar”

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a anunțat că Statele Unite sunt pregătite să trimită un al doilea portavion în Israel, un scopuri de descurajare, în condițiile în care a a mai trimis deja un astfel de grup aeronaval în apropierea statului israelian.

Potrivit Agerpres, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, a menționat că era prevăzut de mult timp, înainte de atacurile Hamas, ca un alt portavion american să navigheze spre Marea Mediterană. Această navă ar putea, dacă va fi nevoie, să se deplaseze în Estul Mediteranei pentru a se alătura USS Gerald R. Ford, cea mai mare navă de război din lume care se află deja în regiune.

Autorităţile americane "cooperează activ" cu Israelul şi Egiptul pentru a le permite civililor să părăsească Gaza, a precizat el. "Civilii nu sunt responsabili pentru ceea ce a facut Hamas", a explicat Kirby.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE