Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia și-a intensificat atacurile în Ucraina. Ministrul rus al Apărării cere mai multe avioane militare de transport

Rusia și-a intensificat atacurile pe toată linia frontului din Ucraina. Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste o sută de lupte între armata rusă și cea ucraineană, potrivit autorităților militare de la Kiev. Între timp, ministrul rus al Apărării a cerut creșterea producției de avioane militare de transport, pentru a face față cererii de pe frontul din Ucraina.   

Armata Moscovei a bombardat 130 de localități din șapte regiuni ucrainene, fiind înregistrate mai multe victime printre civili. 

Andrii Kovaliov, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene: ”Au avut loc 108 de atacuri. Federația Rusă a lovit case civile în satul Veliki Burluk, regiunea Harkov, cu o rachetă antiaeriană ghidată S-300. Ocupanții au atacat și regiunile sudice ale țării noastre cu drone de atac Shahed 136/131, majoritatea fiind distruse de apărarea noastră aeriană. Din nefericire, atacurile teroriste ruse s-au soldat cu victime printre civili, inclusiv copii. Au fost distruse și avariate case și infrastructură civilă.”

Între timp, ministrul rus al Apărării continuă să viziteze fabricile militare din țară și cere majorarea producției de tehnică și armament. Moscova vrea mai multe avioane militare de transport pentru a asigura alimentarea neînteruptă a armatei sale care luptă în Ucraina. 

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării: ”Vom discuta aspecte extrem de importante pentru situația actuală: starea și dezvoltarea capacităților aviației militare de transport. Luând în considerare operațiunea militară specială (termen folosit de Rusia pentru războiul din Ucraina n.r.), volumul de sarcini al aviației militare de transport a crescut de mai multe ori. Am depășit de aproape două ori volumul de sarcini al aviației militare de transport din perioada cea mai tensionată a Uniunii Sovietice.”

Săptămâna trecută Moscova a cerut dublarea producției și de avioane de atac și bombardament Su-34. Kremlinul a recunoscut, de asemenea, reluarea testelor pentru o rachetă nucleară de generație nouă. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE