Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se află astăzi la Bruxelles într-o vizită surpriză, potrivit presei locale, citată de euronews.com.

Președintele Ucrainei este așteptat să participe la o reuniune NATO și să se întâlnească cu reprezentanți ai guvernului belgian. Pe agenda discuțiilor se află și livrarea de avioane F-16.

Miniştrii apărării din ţările Alianţei Nord-Atlantice se vor întâlni cu omologul lor ucrainean Rustem Umerov, în cadrul unei sesiuni a Consiliului NATO-Ucraina, organism înfiinţat la summitul de la Vilnius din luna iulie, pentru o cooperare mai strânsă între NATO şi Kiev.

În afară de războiul din Ucraina, miniştrii apărării vor dezbate alte chestiuni de interes precum securitatea conductelor de gaz submarine şi a unui cablu de telecomunicaţii ce leagă Finlanda şi Estonia, state membre ale NATO.

Ministrul israelian al apărării Yoav Gallant se va alătura participanţilor joi, prin videoconferinţă, pentru a discuta despre consecinţele atacului lansat recent de mişcarea palestiniană Hamas contra Israelului.

Zelenski va participa la o reuniune a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei

Media belgiene au relatat că Zelenski va participa la o reuniune a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Este de aşteptat ca în cadrul Grupului de contact discuţiile să se concentreze pe asistenţa pentru Ucraina, inclusiv pe livrarea mai multor sisteme de apărare aeriană şi muniţiei în contextul atacurilor ruse asupra infrastructurii energetice ucrainene.

Belgia va prelua preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2024, funcţie asigurată în prezent de Spania.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE