Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski, gazdă pentru lideri și staruri, de la începutul războiului

Președintele Ucrainei a făcut o serie întreagă de vizite externe de la începutul războiului și până acum. Însă la Kiev au mers o mulțime de lideri și personalități care și-au exprimat sprijinul pentru țara aflată în război. Așa se face că Volodimir Zelenski a fost gazdă atât pentru șefi de stat și de guvern, cât și pentru staruri internaționale. 

Poate cea mai marcantă vizită la Kiev a fost cea a președintelui american. Joe Biden a luat prin surprindere lumea întreagă când a ajuns în Ucraina pentru a marca un an de la începutul războiului.

Prima Doamnă a SUA a fost printre primele personalități care au ajuns în Ucraina, după invazia Rusiei. Jill Biden s-a întâlnit pe 8 mai 2022 cu Olena Zelenska într-un oraș de la granița cu Slovacia

România a fost reprezentată la cel mai înalt nivel, în Ucraina. Președintele Klaus Iohannis a mers vara trecută la Kiev și la Irpin, alături de Emmanuel Macron, Mario Draghi şi Olaf Scholz.

Liderii europeni au fost, de altfel, printre cei mai prezenți în Ucraina

Cel mai recent consiliu al miniștrilor de externe din UE, de acum o săptămână, s-a ținut, în premieră, la Kiev. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a mers la Kiev de mai multe ori pentru a-și arăta sprijinul, fie singură, fie alături de mai mulți oficiali. La fel și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Volodimir Zelenski le-a fost gazdă unor lideri mondiali populari, precum fostul premier finlandez Sanna Marin, dar și unora veniți din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, ca premierul Canadei, Justin Trudeu, sau președintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol.

Cu poate și mai mare deschidere, liderul de la Kiev a primit o pleiadă de staruri de la Hollywood, care au vrut să își arate sprijinul pentru poporul ucrainean, precum Sean Penn, Ben Stiller, Orlando Bloom și Jessica Chastain.

Iar starul rock Bono a susținut un concert la metroul din Kiev, la doar trei luni de la izbucnirea războiului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE