Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden promite mai multe arme pentru Ucraina, în urma întâlnirii cu Zelenski

Statele Unite vor furniza mai multe arme de apărare antiaeriană Ucrainei, pe lângă tancurile Abrams pe care Kievul urmează să le primească în curând. Este ceea ce i-a promis Joe Biden președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, în timpul întâlnirii lor de la Casa Albă. Zelenski i-a mulțumit lui președintelui american pentru noul pachet de ajutor militar, în valoare de 325 de milioane de dolari.

Nu toate cerințele Ucrainei au fost îndeplinite

Președintele american Joe Biden l-a asigurat Volodimir Zelenski de sprijinul ferm al Statelor Unite în lupta sa împotriva Rusiei. Declarația lui Joe Biden vine pe fondul opoziției unor congresmeni republicani de a trimite ajutor suplimentar Ucrainei, în valoare de miliarde de dolari. La întâlnirea dintre cei doi președinți, Biden a lăudat din nou curajul poporului ucrainean.

Joe Biden, președintele SUA: ”Domnule președinte, oamenii curajoși din Ucraina, și nu este o hiperbolă, oamenii din Ucraina au dat dovadă de un curaj enorm, de o vitejie enormă, ați inspirat lumea, ați inspirat literalmente lumea cu hotărârea de a apăra aceste principii. Împreună cu partenerii și aliații noștri, poporul american este hotărât să încerce și să facă tot ce poate pentru a se asigura că lumea este alături de voi, iar acesta este obiectivul nostru principal.”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: ”Vă mulțumim pentru invitație. Dialogul nostru constant a demonstrat că țările noastre sunt cu adevărat aliate și prietene strategice. Și apreciem foarte mult asistența vitală oferită de Statele Unite Ucrainei, pentru a combate teroarea rusă. Realmente, teroarea.”

În ciuda tuturor promisiunilor cu privire la furnizarea de arme americane pentru Ucraina, Zelenski pleacă de la Washington fără rachetele cu rază lungă de acțiune, pe care le solicitase. Statele Unite au acordat deja un ajutor de 100 de miliarde de dolari Ucrainei, din care 43 de miliarde de dolari în arme.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE