Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Joe Biden îşi apără decizia de a candida pentru un nou mandat: ”Mulţi oameni par concentraţi pe vârsta mea. Înțeleg”

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat luni că este conştient de întrebările legate de vârsta sa, dar a explicat că va candida din nou pentru a apăra democraţia americană pe care, în opinia sa, Donald Trump vrea să o "distrugă", relatează AFP.

"Mulţi oameni par concentraţi pe vârsta mea. Înţeleg, credeţi-mă, o ştiu mai bine decât oricine", a spus preşedintele american în vârstă de 80 de ani.

"Candidez din nou pentru că democraţia este în joc. Pentru că în 2024 vom vota din nou viitorul democraţiei. Să fie clar: Donald Trump şi susţinătorii săi republicani sunt hotărâţi să distrugă democraţia americană", a acuzat democratul, care ar putea, în noiembrie anul viitor, să se confrunte din nou cu fostul preşedinte republican.

Majoritatea alegătorilor îl consideră pe Biden prea bătrân pentru alegeri

Tot mai multe sondaje de opinie arată că marea majoritate a alegătorilor îl consideră pe Joe Biden prea bătrân pentru a candida din nou.

Campania preşedintelui american, care constă în promovarea rezultatelor sale economice bune şi a proiectelor sale ambiţioase de redresare industrială, nu a reuşit până acum să treacă în plan secund aceste preocupări legate de vârsta şi nivelul de energie al democratului.

Cu câteva zile în urmă, un editorialist influent în sfera democrată, David Ignatius, a reiterat aceste preocupări într-un editorial pentru Washington Post, care a provocat destul de multă agitaţie la Washington.

Deşi îşi exprimă "admiraţia" pentru preşedintele democrat, editorialistul consideră că, prin noua candidatură, Joe Biden "riscă să anuleze cea mai mare realizare a sa, care a fost reuşita de a-l opri pe Trump".

Problema vârstei nu este însă mult mai uşoară nici pentru fostul preşedinte republican. Iar Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, a spus într-un interviu difuzat duminică la NBC că problema lui Joe Biden nu sunt cei 80 de ani ai săi, ci "incompetenţa sa".

Sondajele actuale arată că, deşi diferenţa de vârstă dintre cei doi bărbaţi este mică, americanii sunt mai îngrijoraţi de cea a lui Biden.

Distribuie

Taguri