Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden a fost testat negativ pentru COVID. Cum se simte președintele american după ce a ieșit din izolare

Publicat de: Mirabela Vasile

Preşedintele SUA, Joe Biden, a fost testat negativ pentru Covid, după ce acesta a stat în izolare timp de cinci zile. Șeful de la Casa Albă a făcut două teste antigen, unul marţi seara şi unul miercuri dimineaţă, iar ambele au fost negative, a scris doctorul Kevin O'Connor.

Preşedintele va purta o mască sanitară timp de 10 zile pentru a preveni răspândirea virusului. În timpul unei întâlniri cu personalul şi reporterii acreditaţi, desfăşurată în Grădina de trandafiri a Casei Albe, Joe Biden a spus că s-a recuperat fără teamă graţie îngrijirii atente şi medicamentelor disponibile, potrivit Agerpres. Până la această întrevdere el a purtat o mască, pe care şi-a dat-o jos înaintea întâlnirii.

„Simptomele mele au fost uşoare, recuperarea mea a fost rapidă şi mă simt grozav. Pe întreaga durată în care am fost în izolare am fost capabil să lucrez, să îmi îndeplinesc atribuţiile funcţiei fără vreo întrerupere. Este o dovadă reală cu privire la unde ne aflăm în lupta contra COVID-19”, a afirmat Biden.

Biden, care s-ar putea confrunta din nou cu Trump în alegerile din 2024 dacă cei doi politicieni ar decide să candideze şi ar obţine nominalizarea din partea propriilor partide, s-a referit la soarta fostului preşedinte republican.

„Când predecesorul meu a luat COVID, el a trebuit să fie transportat cu elicopterul la Centrul Medical Walter Reed. A fost grav bolnav. Din fericire, s-a vindecat. Când eu am luat COVID, am lucrat de la etaj în Casa Albă - din birourile de la etaj - pentru o perioadă de cinci zile. Diferenţa este vaccinarea, desigur”, a explicat liderul american.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE