Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele american Joe Biden a fost testat pozitiv cu Covid-19 și se confruntă cu simptome ușoare, a anunțat Casa Albă. Șeful de stat este vaccinat cu două doze.

Biden a început să ia Paxlovid, o pastilă antivirală care poate reduce riscul de spitalizare pentru persoanele care au fost testate pozitiv pentru Covid, a spus secretarul de presă.

Biden se va izola până când se va negativiza, a spus Jean-Pierre. El va ține toate întâlnirile planificate în online.

Pe de altă parte, acesta a declarat, miercuri, că are cancer, forțând biroul de presă de la Casa Albă să clarifice rapid declarația.

Într-o intervenție despre încălzirea globală, Joe Biden a vorbit despre emisiile rafinariilor de petrol din apropierea casei sale din copilărie din Claymont, notează The New York Post.

„De aceea, eu și al naibii de mulți alți oameni cu care am crescut avem cancer și de aceea pentru cea mai lungă perioadă de timp Delaware a avut cea mai mare rată de cancer din țară”, a spus Biden.

După afirmațiile sale au apărut o mulțime de întrebări referitoare la starea de sănătate a președintelui american, iar Casa Albă a venit cu precizări. Departamentul de comunicare a declarat că Biden se referea la tratamentul de cancer pe care l-a avut înainte de a prelua mandatul anul trecut.

Nu este clar de ce Biden a ales să folosească timpul prezent pentru a descrie experiența sa cu cancerul.

Medicul lui Biden, dr. Kevin O'Connor, a transmis anul trecut un raport despre starea de sănătate a președintelui american, iar în acesta nu era menționat nimic despre vreun cancer actual. q

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE