Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden dă asigurări că se simte „foarte bine” şi este în continuare „ocupat”

Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări joi că se simte „foarte bine” şi este în continuare „ocupat” după ce a fost testat pozitiv la COVID-19, transmite Agerpres.

„Oameni buni, mă simt foarte bine. Vă mulţumesc pentru grijă. Tocmai i-am sunat pe senatorul Casey, congresmanul Cartwright şi primarul Cognetti (şi pe verii mei din Scranton!) să le transmit regretele mele pentru absenţa de la evenimentul nostru de astăzi”, a scris Biden pe contul oficial de Twitter @POTUS.

El a adăugat că este „în continuare ocupat”, însoţindu-şi mesajul de o fotografie care îl arată, în costum şi cămaşă, aşezat la un birou la Casa Albă, cu un stilou în mână şi telefoane smart în faţa lui.

Preşedintele Joe Biden „a fost testat pozitiv la COVID-19” joi şi prezintă „simptome foarte uşoare”, a joi anunţat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Tratamentul anti-Covid pe care îl ia

Preşedintele, în vârstă de 79 ani, „a început să ia Paxlovid”, tratamentul anti-COVID de la Pfizer, şi se va izola la Casa Albă până când testul se va negativa, a precizat ea.

Preşedintele Biden „va continua să-şi asume totalitatea atribuţiilor” în acest timp, a indicat purtătoarea sa de cuvânt.

Într-un alt comunicat, medicul preşedintelui, Kevin O'Connor, precizează că Biden, în cadrul protocolului de testare de rutină, a avut mai întâi un rezultat pozitiv la un test antigenic, confirmat apoi de un test RT-PCR.

Joe Biden „este vaccinat complet şi a primit două doze de rapel, mă aştept aşadar să răspundă favorabil” la tratament, a indicat medicul.

Simptomele pe care le are președintele

El furnizează o listă a simptomelor apărute miercuri seară: rinoree, oboseală şi tuse seacă ocazională.

Casa Albă a promis că va informa „zilnic” despre starea de sănătate a lui Joe Biden, cel mai vârstnic preşedinte ales vreodată în Statele Unite. Un examen medical efectuat în noiembrie l-a declarat ”robust” şi „apt” să exercite funcţia.

Joe Biden avea prevăzute o deplasare în Pennsylvania joi şi o alta în Florida lunea viitoare.

Prima Doamnă Jill Biden a transmis că, în ce o priveşte, testul său a ieşit negativ.

„Am vorbit cu el (Joe Biden, n.red.) acum câteva minute. E bine, se simte bine'', le-a spus ea jurnaliştilor în timpul unei deplasări în Michigan.

SUA înregistrează în prezent în jur de 130.000 de cazuri noi de COVID-19 zilnic, dar experţii estimează că numărul real este mai mare. Spitalizările sunt de asemenea în creştere. Sub-varianta foarte contagioasă BA.5 a Omicron este dominantă, reprezentând în jur de 80% din cazuri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE