Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jimmy Fallon, prezentatorul "The Tonight Show", acuzat că are un comportament toxic la locul de muncă: "Este jenant și mă simt atât de rău"

Prezentatorul emisiunii "The Tonight Show", Jimmy Fallon, cunoscut pentru prezența sa caldă și amabilă pe ecran este acuzat de mai mulți foști angajați că se purta "deosebit de disprețuitor și iritabil" în timpul ședințelor de producție. Mai mulți angajați au povestit pentru Rolling Stone despre experiența de a lucru cu celebrul prezentator. 

Comportamentul "neașteptat"

Potrivit a doi actuali și 14 foști angajați, The Tonight Show a fost un loc de muncă toxic timp de ani de zile - cu mult în afara limitelor a ceea ce este considerat normal. Aceștia spun că mediul neplăcut din spatele scenei nu a fost influențat doar de comportamentul presupus haotic al lui Fallon, dar și de schimbarea continuă a echipelor de conducere – nouă producători în nouă ani – despre care se spune că nu au știut cum să-l refuze pe Jimmy.

Foștii angajați descriu The Tonight Show ca fiind o atmosferă tensionată și "destul de mohorâtă", unii dintre ei susținând că au fost minimizați și intimidați de șefii lor, inclusiv de Fallon însuși. Angajații descriu că se temeau de "izbucnirile" lui Fallon și de comportamentul neașteptat și inconsecvent al acestuia. Mulți dintre acești angajați și-au exprimat îngrijorările prin intermediul plângerilor către departamentul de Resurse Umane, dar problemele de la The Tonight Show au persistat.

Acești angajați spun că era ceva obișnuit să auzi oamenii glumind despre "dorința de a se sinucide" și că se refereau la vestiarele invitaților ca fiind "camere de plâns", deoarece acolo se duceau pentru a-și descărca emoțiile atunci când erau supărați de presupusele rele tratamente.

Ei spun că au fost martoriu unui incident când Fallon s-a răstit la membrii echipei, că și-a exprimat iritarea pentru cele mai mici lucruri și că a certat și a denigrat angajații din cauza frustrării. Trei foști angajați spun că acesta i-a certat în fața altor colegi și membri ai echipajului.

Declarația lui Jimmy Fallon

După publicarea reportajului, Fallon și-a cerut scuze angajaților în cadrul unei convorbiri cu toată echipa Zoom. "Este jenant și mă simt atât de rău", a spus Fallon, potrivit a două persoane care au participat la convorbire. "Îmi pare rău dacă v-am făcut de rușine pe voi, familia și prietenii voștri... Mă simt atât de rău încât nici nu pot să vă spun".

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al NBC a apărat programul, dar nu l-a menționat pe Fallon însuși. "Suntem incredibil de mândri de The Tonight Show, iar asigurarea unui mediu de lucru respectuos este o prioritate absolută", a declarat purtătorul de cuvânt. "Ca în orice loc de muncă, am avut angajați care au ridicat probleme; acestea au fost investigate și s-au luat măsuri acolo unde a fost cazul. Așa cum se întâmplă întotdeauna, încurajăm angajații care consideră că au experimentat sau observat un comportament incompatibil cu politicile noastre să își raporteze îngrijorările, astfel încât să le putem aborda în mod corespunzător."

După ce a cucerit telespectatorii la Saturday Night Live, Fallon și-a consolidat reputația ca unul dintre cei mai iubiți artiști de televiziune atunci când a început să prezinte emisiunea Late Night With Jimmy Fallon de la NBC în 2009. Pentru cei care se uitau la televizor de acasă, Fallon nu părea să se ia prea în serios; carisma și talentul său de pe ecran atrăgeau publicul.Fanii au fost entuziasmați când au auzit că acesta va prelua postul de prezentator al emisiunii The Tonight Show de la Jay Leno în 2014.

Prezentatorul, în lumina mai multor acuzații

Nu este primul scandal în care prezentatorul a fost implicat. În vara anului 2020, a reapărut online un videoclip cu Fallon care îl imita pe Chris Rock în timpul unei scenete SNL. Prezentatorul a fost acuzat de blackface și a postat pe Twitter un mesaj în care își cere scuze spunând: "În 2000, în timp ce eram la SNL, am luat o decizie teribilă de a face o imitație a lui Chris Rock în timp ce eram îmbrăcat în blackface. Nu există nicio scuză pentru asta. Îmi pare foarte rău că am luat această decizie indiscutabil ofensatoare și vă mulțumesc tuturor pentru că m-ați făcut responsabil".

De asemenea, el a vorbit cu The New York Times despre incident. În timp ce Fallon a abordat în mod public videoclipul, angajații spun că a existat un scandal intern, deoarece membrii personalului nu au fost mulțumiți că prezentatorul talk-show-ului nu a recunoscut direct incidentul cu ei.

De-a lungul anilor, au existat zvonuri și bârfe despre faptul că Jimmy Fallon ar fi avut probleme cu alcoolul. În 2016, New York Post a publicat un articol în care se susținea că directorii NBC erau îngrijorați de consumul de alcool al lui Fallon. Fallon a negat acest lucru într-o declarație din New York Times publicată în 2017, spunând: "Nu aș putea face niciodată o muncă de zi cu zi dacă aș bea în fiecare seară. Asta înseamnă doar să te lovești când ești la pământ".

Dar doi angajați spun că l-ar fi văzut pe Fallon aparent în stare de ebrietate la serviciu în 2017. Alți doi angajați spun că, în ocazii separate în 2019 și 2020, au crezut că au simțit miros de alcool în respirația lui Fallon atunci când au intrat într-un lift cu el în timpul zilei de lucru.

The Tonight Show și-a oprit temporar activitatea la începutul lunii mai, când a început greva scenariștilor. După ce NBC și Fallon însuși ar fi plătit salariile angajaților timp de trei săptămâni în mijlocul grevei, angajații au fost apoi puși în concediu fără plată.

Jimmy Fallon nu este singurul prezentator din SUA acuzat că are un comportament nepotrivit față de angajați. Despre Ellen DeGeners s-a spus că în spatele camerelor se comportă diferit, potrivit Associated Press. Printr-o investigație a BuzzFeed mai mulți foști angajați au spus că au fost martori, sau chiar supuși, unui tratament necorespunzător și nedrept.

"Știu că mă aflu într-o poziție privilegiată și de putere și îmi dau seama că, odată cu asta, vine și responsabilitatea, iar eu îmi asum responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă la spectacolul meu. Am făcut schimbările necesare și începem un nou capitol. Sunt tristă. Mă enervez. Devin anxioasă. Mă simt frustrată. Devin nerăbdătoare. Și lucrez la toate acestea," a declarat Ellen DeGeners după aceste acuzații.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE