Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iohannis, despre rotația guvernamentală. ”Este o coaliție politică complicată între PNL și PSD. Mă voi implica pentru a garanta stabilitatea”

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Președintele Klaus Iohannis a recunoscut că actuala coaliție dintre PNL și PND este una complicată și a dat asigurări că rotația guvernamentală ”este posibilă și se va întâmpla”.

Șeful statului a amintit că „această coaliție a apărut ca un rezultat al rațiunii politice”.

”România a înțeles că vor veni multe crize, politicienii au înțeles, spre surprinderea multora, că țara trebuie guvernată de un Guvern cu o susținere solidă în Parlament, așa s-a creat coaliția care guvernează România de mai bine de un an.

Un Guvern condus de premierul Ciucă care a reușit să evite un impact grav al tuturor crizelor prin care am trecut până acum, atât criza, cât și criza de securitate”, a afirmat Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă alături de cancelarul german Olaf Scholz.

Klaus Iohannis, reproșuri la adresa Guvernului. ”Nu absolut toate detaliile au fost rezolvate”

”Am fost întrebat de multe ori dacă sunt mulțumit de felul în care s-a guvernat. Da, fiindcă ceea ce trebuia să facă coaliția și Guvernul, să treacă România prin criză, a făcut-o cu succes. Că nu absolut toate detaliile au fost rezolvate este iarăși adevărat, dar nici nu cred că s-a așteptat cineva ca această coaliție să funcționeze numai cu foarte bună înțelegere și numai cu soluții ideale.

Este o coaliție politică complicată între PNL, PSD. Trebuie să vedem partea plină a paharului; s-au înțeles și au rezolvat problemele cu care s-au confruntat”, a afirmat Klaus Ionannis.

Iohannis: ”Această rotație va veni cu probleme suplimentare”

”Întrebarea care se pune în spațiul public este cum se continuă, fiindcă în câteva luni sau săptămâni ar trebui să se producă rotația la conducerea Guvernului. Cred că această rotație este posibilă și se va întâmpla.

Nu cred că în momentul de față există o alternativă viabilă la această coaliție și partidele au înțeles. Toate partidele au înțeles acest lucru.

Această rotație, sigur, va veni cu probleme suplimentare care trebuie negociate. În măsura în care va fi nevoie, mă voi implica pentru a garanta stabilitatea și bunul mers al lucrurilor”, a precizat Iohannis.

Președintele României, despre scenariul alegerilor anticipate: ”Complicat de ajuns acolo.”

”Dacă prin absurd nu se întâmplă așa și lucrurile se îndreaptă spre o situație de alegeri anticipate, care expressis verbis nu sunt prevăzute în Constituție, dar evident că ele pot avea loc, complicat de ajuns acolo. Atunci va fi decizia coaliției.

Mă voi implica pentru a garanta stabilitatea țării, pentru a garanta un mers normal al lucrurilor publice.

Până la urmă, alegeri vor fi, cel mai târziu, la sfârșitul anului viitor.

Eu cred că se va întâmpla rotația la conducerea Guvernului și sunt convins că această coaliție va merge mai departe. Cum va arăta acest lucru în detaliu, vom vedea mai departe, însă nu sunt motive de îngrijorare.

Nu vreau să dau exemple din vecinătatea mai apropiată sau mai îndepărtată. Nu vom avea alegeri după alegeri. România va fi guvernată și va rămâne o țară stabilă și prosperă”, a concluzionat Iohannis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE