Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Iohannis anunță că România a depășit jumătate dintre obiectivele Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

România și-a atins deja peste 60% din țintele naționale în vederea implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă, a declarat președintele Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU.

Klaus Iohannis a avut o intervenție în cadrul Summitului privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă - Dialogul Liderilor, cuprins în agenda Adunării Generale a ONU, potrivit Agerpres.

Șeful statului a prezentat date din Raportul Naţional Voluntar privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) din 2023 și a evidențiat că România ”a făcut progrese semnificative în ceea ce priveşte ODD-urile asociate protecţiei mediului şi limitării schimbărilor climatice”.

În acest sens, Iohannis a făcut referire la dezvoltarea suplimentară a structurilor instituţionale pentru implementarea ODD-urilor, formarea specialiștilor în dezvoltare durabilă şi stabilirea setului naţional de indicatori de dezvoltare durabilă.

"Aceste realizări au fost facilitate de parteneriate regionale solide şi prin implicarea instituţiilor multilaterale.

Au mai rămas doar şapte ani până în 2030! Mai avem puţin timp şi trebuie să ne intensificăm cooperarea. Anii rămaşi trebuie folosiţi pentru acţiuni generatoare de rezultate care nu sunt posibile fără unitate, solidaritate şi implicare puternică în cadru multilateral. Trebuie să consolidăm în continuare Sistemul de Dezvoltare al ONU, să monitorizăm mai bine implementarea ODD-urilor şi să fundamentăm politicile de dezvoltare pe ştiinţă şi date de calitate", a afirmat Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele le-a transmis liderilor prezenți la Adunarea Generală a ONU că România le este un partener ”în construirea unei societăţi şi a unei economii durabile”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE