Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Întreg dosarul de corupție în care era judecat Alexander Adamescu, anulat de Tribunalul București

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a dispus, joi, anularea tuturor probelor strânse de procurorii DNA în dosarul în care omul de afaceri Alexander Adamescu era judecat pentru mituirea unor magistraţi, transmite Agerpres. Din noiembrie 2022, judecătorul a amânat de 26 de ori pronunţarea unei decizii în acest caz. Adamescu, aflat pe o listă a fugarilor celebri, ar fi acum în Marea Britanie.

Tribunalul București anulează tot dosarul de corupție în care era judecat Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu

Alexander Adamescu, fiul controversatului om de afaceri Dan Adamescu, a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2021 pentru două infracţiuni de dare de mită, fiind acuzat că în 2013 ar fi remis sume de bani unor judecători de la Tribunalul Bucureşti pentru a obţine soluţii favorabile în dosare de insolvenţă în care erau implicate firme ale tatălui său.

Alexander Adamescu a fugit din țară și s-a dus în Marea Britanie, de unde autorităţile române au încercat, fără succes, să îl extrădeze.

Joi, un judecător de la Tribunalul Bucureşti a dispus anularea tuturor probelor - denunţuri, declaraţii de martori, interceptări - strânse de DNA în dosarul în care Alexander Adamescu era judecat pentru mituirea magistraţilor. Dosarul a fost restituit la DNA.

Decizia vine după ce magistratul a analizat dosarul în cameră preliminară timp de peste doi ani şi jumătate. Conform Cpp, durata procedurii în camera preliminară este de cel mult 60 de zile. Din noiembrie 2022, judecătorul a amânat de 26 de ori pronunţarea unei decizii în acest caz, potrivit sursei citate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE