Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pedepse mai dure pentru fugarii care au primit condamnări la închisoare. Ce prevede proiectul ministrului Justiției

Ministrul Justiției vrea să înăsprească pedepsele pentru a preveni fuga din țară a persoanelor înainte a fi condamnate la închisoare. Astfel, cei care nu se prezintă la penitenciar în decurs de șapte zile de la condamnarea definitivă vor primi o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că a solicitat să-i fie prezentată ”o situație a celor care au primit condamnări definitive și se sustrag de la executarea pedepsei, plecând din țară înaintea verdictului”.

”Sunt prea multe asemenea cazuri, peste 100, și cred că cu toții suntem de acord că este nevoie de măsuri mai ferme”, a precizat șeful Executivului.

Pedepse suplimentare pentru fugarii condamnați la închisoare

Marcel Ciolacu a precizat că ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a venit cu propunere de modificare a Codului Penal ”care să descurajeze asemenea cazuri scandaloase”.

”Cei care nu se prezintă la închisoare în șapte zile după condamnarea definitivă vor avea o pedeapsă suplimentară de până la trei ani. Diferența între momentul evadării și arestarea efectivă se adaugă la pedeapsă.

Cred că este o soluție absolut necesară. Să vedem de acum dacă le mai dă mâna condamnaților fugari să fugă din țară, fiindcă cel puțin își vor dubla pedepsele”, a mai precizat prim-ministrul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE