Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Autoritățile din New York oferă mai multe licențe pentru vânzarea de marijuana

În New York, autoritățile sunt gata să ofere mai multe licențe pentru vânzarea de marijuana pentru a lupta cu piața neagră a drogurilor.

Anul viitor, 1.000 de agenți economici ar putea primi dreptul să vândă legal canabis.

Comercianții însă nu se grăbesc să-și legalizeze activitatea, pentru că și cerințele sunt destul de dure. Licența pentru vânzarea de marijuana va costa 20.000.000 de dolari.

Statul New York a legalizat consumul de marijuana în scop recreativ în 2021. Adulții pot cultiva canabis pentru consum personal sau pot cumpăra cantități mici din farmacii autorizate.

Foștii traficanți pot obține licențe

Și persoanele condamnate pentru trafic de droguri pot să vândă legal marijuana. Coss Marte este unul dintre ei. El spune că a trecut prin proceduri birocratice dificile până a obține o licență.

Coss Marte, cofondatorul unei farmacii: "La început a fost foarte dificil, pentru că nimeni nu a vrut să-mi ofere o șansă sau să mă finanțeze. Cu toate acestea, am demonstrat că e posibil, toți oamenii pe care i-am angajat nu s-au mai întors în închisoare, nu au mai fost arestați și nici nu s-au întors în stradă."

Cei care au deja licențe pentru a vinde marijuana văd cu ochi buni intenția autorităților.

Brandon Bianco, managerul unei farmacii: "Chiar dacă va apărea mai multă competiție, vestea este una bună pentru cei care locuiesc în New York. Oamenii vor putea găsi mai ușor produse de calitate."

Consumul de marijuana în scop recreativ este legal în 21 de state americane și în Washington D.C.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE