Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

INTERVIU. Trupa We Singing Colors: "Pare o muzică de nișă, însă energia pe care o transmitem e specială"

Trupa We Singing Colors a apărut în peisajul muzical în 2011 și o poți recunoaște cel mai ușor după fluieratul “Good Days, Bad Days”, care se aude de la primul album din 2014, “Made of wool, made of Heavy Metal”.

Anul acesta, We Singing Colors a lansat cel de-al treilea album, HOPIUM, la granița dintre indie-rock, folk și pop.

“Trupa a pornit de la o joacă în care nu ne gândeam la nimic. Au început să apară concerte și alți membri în trupă - tobe, bas, chitară electrică - și a tot crescut în ultimii 12 ani”, a spus Roxana Niculae, solista trupei.

“Inițial a pornit ca un proiect solo, chiar apucasem să pun câteva piese pe internet. Uneori, dimineața făceam piesa și seara o încărcam pe YouTube. A coincis cu plecarea mea de la job,  pentru că simțeam că jobul în perioada aceea mă stopa. De a doua zi deja căutam locație pentru o filmare. Trei zile mai târziu lucram la primul clip pentru “A Country Called Surfia”, la mine pe acoperiș. Da, a fost o perioadă foarte romantică”, a spus Andrei Hețegan, solistul trupei.

Andrei este și cel care compune piesele trupei. Întrebându-l când simte că o piesă este gata, Andrei a răspuns: “De multe ori mai înregistrăm chiar și după masterul final. Și după ce iese videoclipul îmi vine să mai înregistrez. Însă odată cu noul album, Hopium, nu-mi mai place să pierd așa mult timp.”

“A Country Called Surfia, piesa pentru care am filmat clipul în urmă cu 12 ani, este una dintre piesele de pe albumul pe care tocmai l-am lansat, pentru că nu era gata. Acum 12 ani era lansată într-o variantă mai electronică. Între timp, noi am cântat în formula de live cu tobe și bas și am și înregistrat-o așa. Aceasta nu a fost gata nici după 12 ani”, a completat Roxana.

Semnificația numelui albumului - HOPIUM

“Pentru mine e raza de speranță de care ai nevoie, care te ajută să zâmbești, care te ajută să plângi din când în când, care merge cel mai bine la drum, așa cum merge și speranța. E o colecție de best of hits. O colecție de 10 piese cele mai strong”, a răspuns Roxana.

I-am întrebat pe Andrei și Roxana dacă există o piesă care să îi definească, piesa în care se regăsesc, cu care rezonează cel mai bine astăzi.

“La mine ar fi “Nomad” pentru că tot timpul am filmul ăsta de călătorie. Nu știu dacă voluntar sau involuntar, dar asta am urmărit cu muzica tot timpul, să cunosc lumea și oamenii”, a răspuns Andrei.

“Pentru perioada asta o să aleg “Be fine”. E atât de simplu – o să fie bine”, a spus Roxana.

Noul album, Hopium, este o călătorie de 39 de minute, pe care Andrei și Roxana o numesc regăsire, care, de altfel, este și tema pieselor lor predilectă.

Muzica We Singing Colors s-a auzit și dincolo de granițele României, mai exact în India, Japonia, UK, Spania, Ungaria, Slovenia, Serbia, iar lista nu se oprește aici.

“Poate pare o muzică așa, mai de nișă, însă mie mi se pare că energia pe care o transmite muzica noastră trece de multe ori dincolo de limbă și toată lumea se poate simți bine. Când am început, într-adevăr, muzica noastră suna mai mult a American style, cu chitară acustică, două voci, mai folk, mai așezat. Între timp, e o energie și o bucurie care cred că merge peste tot”, a spus Roxana.

La lansarea noului album, We Singing Colors a colaborat cu Barbarossa Samba Group, dar și cu Paul Manolescu de la Eyedrops.

„Cel mai bine mă simt pe scenă, când ne conectăm cu oamenii și simt energia lor. Tot ce ne imaginăm că putem face mai bine, simt că se întâmplă pe scenă din ce în ce mai mult. Și mi-a luat ceva să ajung aici, 12 ani”, a concluzionat Roxana.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE