Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Interes crescut pentru cartea de memorii a prințului Harry. Unele librării din Londra au deschis la miezul nopții pentru a primi clienții

Mai multe librării din Londra au deschis la miezul nopții, pentru a primi clienții interesați de noua carte a prințului Harry. Sute de oameni s-au grăbit să cumpere un exemplar al cărții, care în primele ore ale dimineții s-a vândut promoțional la jumătate de preț, pentru 15 euro.

Magazine de pe întreg teritoriul ţării şi-au redeschis uşile marţi la ora locală 00:00 cu prilejul lansării oficiale a controversatei autobiografii a prinţului Harry, după ce fragmente din carte au ajuns deja în presă, iar volumul a fost deja pus în vânzare mai devreme, săptămâna trecută, în Spania, potrivit Agerpres.

Printre multele dezvăluiri din cartea lui Harry aflăm despre suferința acestuia la moartea mamei sale, în 1997, și resentimentul său față de rolul de „rezervă” regală, în umbra fratelui său mai mare, William. Harry mai povestește despre mai multe dispute și chiar despre o confruntare fizică cu William. Alte dezvăluiri controversate din paginile cărții sunt despre cum și-a pierdut virginitatea și cum a consumat cocaină și canabis. Prințul mai spune că a ucis 25 de luptători talibani în Afganistan, o afirmație criticată atât de talibani, cât și de veteranii armatei britanice.

Chris Imafidon, președinte organizație caritabilă: Vreau să pot să îmi fac eu însumi o imagine, să o văd cu ochii mei și apoi să pot spune bine, da, poate că lucrurile s-au schimbat sau poate că persoana s-a maturizat. Dar dacă doar citesc în ziar, nu cred că voi fi mulțumit doar din auzite, pentru că fiecare ziar oferă o imagine total diferită (despre Prințul Harry n.r.).

Cartea „Spare/Rezerva” a provocat deja cel mai recent scandal mediatic dintr-un șir de declarații publice ale prințului Harry și ale soției sale Meghan Markle, de când au renunțat la viața regală și s-au mutat în California.

Sarah Nakana, locuitoare din Londra: Sunt entuziasmată doar să aud despre viața prințului Harry, chiar de la acesta. Este lucrul care mă bucură cel mai mult, pentru că, sincer, locuiesc în Marea Britanie și când dau drumul la radio sau la televizor, la aceste emisiuni de dimineață sau din timpul zilei, fără excepție, în fiecare zi a săptămânii, există discuții publice sau dezbateri despre vreun scandal pe care Prințul Harry l-a provocat.

În mai multe rânduri, cuplul a acuzat tratamentul rasist aplicat de mass-media lui Meghan și lipsa de sprijin din partea palatului. El a susținut, de asemenea, că în familia regală a existat o îngrijorare cu privire la culoarea pielii copilului său nenăscut și a spus că monarhia britanică trebuie să își revizuiască atitudinea față de problemele rasiale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE