Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incident armat în Vama Veche. Un tânăr a fost împușcat în picior

Incident armat într-un camping Vama Veche. Un tânăr de 21 de ani a fost împuşcat în picior de un bărbat de 50 de ani, care a amenințat ulterior că se sinucide.

"La data de 14 iulie, în jurul orei 18,20, poliţişti (...) au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe fondul unui conflict spontan, într-un camping din staţiunea Vama Veche, un bărbat de 21 de ani ar fi fost împuşcat în picior, cu o armă, de un bărbat de 50 de ani. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă. Bărbatul de 21 de ani a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital", au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, la faţa locului a fost trimis şi un negociator, deoarece atacatorul ameninţa că se sinucide.

După mai multe ore de negocieri, acesta a predat arma polițiștilor.

Ce armă a folosit atacatorul

"De la fața locului a fost ridicată arma folosită de persoana în cauză, respectiv o armă letală cu glonț de calibrul 9x19 mm, pe care aceasta o deținea legal.

Bărbatul a declarat că, pe fondul consumului de alcool și al unor neînțelegeri cu alte persoane din camping, ar fi acționat accidental pistolul.

Bărbatul a fost condus la Clinica de Psihiatrie Palazu Mare, în vederea examinării neuropsihice.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, uz de armă letală fără drept, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și a luării măsurilor legale ce se impun", a transmis IPJ Constanța.

Tânărul împușcat a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Viața lui nu fost pusă în pericol și a fost externat.

Conflictul dinte cei doi a fost spontan și ar fi pornit după ce mai mulţi tineri au ascultat muzica dată tare. Polițiștii cercetează cazul pentru a stabili ce armă a fost folosită și dacă bărbatul avea dreptul să o dețină.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE