Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Încă un român ar fi fost ucis în Ucraina, pe frontul din Harkov. Informația nu a fost confirmată

Vestea că un român care lucra ca voluntar pe frontul din Ucraina a fost ucis în zona Harkov s-a propagat rapid.

Anunțul fusese făcut de Asociația Voluntari Fără Frontiere, care a precizat că este vorba despre Ovidiu Anton Stoica. Acesta efectua misiuni de extracție a răniților.

Această informație încă nu a fost confirmată.

Încă un român ar fi fost ucis în Ucraina

Asociația Voluntari Fără Frontiere: "Ne luăm rămas bun de la Stoica Ovidiu Anton care lupta în Ucraina (Fight for Ukraina International Legion). Efectua misiuni de extracție a răniților din regiunea Harkov, de pe linia frontului. Din păcate, misiunea lui pe acest pământ s-a încheiat în cursul unei misiuni de evacuare a răniților, de noaptea trecută.

La începutul războiului, a făcut voluntariat în vama Isaccea, pentru câteva luni. Când a văzut în ce stare ajung unele persoane din zonele de conflict, a hotărât că poate face mai mult decât atât și a luat hotărârea să se înroleze în legiunea străină din Ucraina. Mulțumită sacrificiului suprem pe care l-a făcut, mulți răniți au primit o a doua șansă. Să-i fie drumul lin și să ne ierte Dumnezeu pe toți".

În urmă cu o săptămână, ambasada rusă la București spunea că 349 de "mercenari" români au fost uciși în războiul din Ucraina.

Conform comandantului Grupului de Luptă Getica, în Ucraina ar lupta 50 de români, care ar fi înrolați în Forțele Armate Ucrainene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE