Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ambasada rusă la București: 349 de ”mercenari” români au fost uciși pe frontul din Ucraina. Reacția MAE

349 de cetățeni români ar fi murit pe frontul din Ucraina, a anunțat Ambasada Federației Ruse de la București într-o postare pe Facebook. Misiunea diplomatică citează date ale Ministerului rus al Apărării.

În total, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, 784 de români s-ar fi alăturat trupelor Kievului, potrivit Ambasadei Moscovei. Autoritățile ruse spun că străinii care luptă de partea Ucrainei sunt mercenari.

Sute de români luptă în Ucraina, susține ambadada rusă

15/03/2024 , 18:05

Reacția Ministerul Afacerilor Externe

MAE: "Referitor la informațiile vehiculate recent de Ministerul Rus al Apărării, Ministerul Afacerilor Externe reamintește că partea rusă continuă să promoveze informații care, pe fond, fac parte din arsenalul războiului hibrid și al campaniei de dezinformare îndreptate împotriva statelor membre UE și NATO, inclusiv împotriva României."

”Ministerul Apărării al Rusiei continuă urmărirea și înregistrarea personală a tuturor mercenari străini care au sosit în #Ucraina pentru a participa la acțiuni de luptă.

Din 24 februarie 2022, numărul total de mercenari străini care au sosit în Ucraina este 13.387 de persoane. În același timp, până în prezent a fost confirmată eliminare a 5.962 de mercenari străini.

Liderul incontestabil în ceea ce privește numărul de luptători uciși este Polonia (2.960 au sosit, 1.497 au fost eliminați).

Din Georgia au sosit 1.042 de luptători, dintre care 561 au fost eliminați.

Din cei 1.113 „soldați ai norocului” sosiți din SUA au fost distruși 491.

Au fost eliminați și peste 40% dintre mercenarii din Canada (422 din 1.005).

Din cei 822 de luptători sosiți din MareaBritanie, 360 au fost eliminați.

Din România au sosit 784 de mercenari, 349 au fost uciși.

Din Germania 235 de mercenari, respectiv 88 au fost eliminați.

De remarcat că Franța, care neagă la toate nivelurile prezența mercenarilor săi pe teritoriul Ucrainei, a pierdut deja 147 de militanți din 356 sosiți.”, a transmis ambasada rusă.

Ministerul român de Externe nu a comentat deocamdată informațiile difuzate de Ambasada rusă, dar a anunțat că va veni cu o reacție. Nici Kievul nu divulgă cine luptă de partea sa, dar presa ucraineană a scris în repetate rânduri că în structura armatei ar exista o Legiune străină, formată din cetățeni ai altor state.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE