Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ilie Năstase, la TIFF 2024: ”Vreau ca și cei tineri să vadă că se poate și în România să ajungi să fii numărul 1 mondial la ceva”

"Fericit am fost, dar după sfârşitul carierei, când m-am bucurat pentru complimentele celor care m-au admirat", a spus fostul lider mondial la tenis Ilie Năstase. Acesta a fost prezent pe covorul roşu la Cluj-Napoca, la proiecția filmului "Nasty".

În cea de-a treia seară a Festivalului de Film Transilvania, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, proiecția peliculei "Nasty" a avut loc în prezența fostului lider mondial la tenis Ilie Năstase.

Ilie Năstase a acordat autografe

Acesta le-a dat autografe celor prezenți şi a urcat pe scenă alăturii de regizorii peliculei.

Ilie Năstase, fost lider mondial la tenis: Cred că cei mai în vârstă mai știu ceva despre meciurile mele, despre rezultate, despre cum eram eu pe teren. Vreau ca și cei tineri să vadă că se poate și în România să ajungi să fii numărul 1 mondial la ceva. Rețeta ar fi să nu fie împinși de la spate de părinți. Dacă are talent și iubește ce face, o să ajungă oricum.

”Ilie nu a mers niciodată pe un drum care să fie drept sau bătătorit”

Tudor Giurgiu, regizorul peliculei "NASTY": Ilie nu a mers niciodată pe un drum care să fie drept sau bătătorit. Tot timpul a ales cele mai neobișnuite decizii și în joc, și în afara jocului.

Cristian Pascariu, regizorul peliculei "NASTY": Am căutat foarte mult prin toate arhivele din toată lumea. Mesajul pe care am dorit să îl transmitem în acest film a fost complexitatea lui Ilie și ambivalența lui. Am încercat să facem un film pentru toate vârstele.

La Ediția TIFF de anul acesta, există o secțiune specială dedicată filmelor cu tematică sportivă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE