Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Harta incendiilor din Europa. Zonele pe care turiștii trebuie să le evite

Temperaturile extreme provoacă noi incendii în Europa. Dacă mergeți în vacanță, este bine să verificați dacă zonele în care mergeți nu sunt afectate.

În acest moment, incendii sunt în Spania, Franța, Germania, Italia și Grecia. Zeci de mii de oameni au fost evacuați și mii de hectare arse, iar pompierii se luptă cu focul de câteva zile.

Sistemul european de informare privind incendiile forestiere a anunțat că 19 țări se află în „pericol extrem” de incendii de vegetație, începând cu Portugalia și Spania, în sud-vest, și terminând cu Albania și Turcia, în sud-est.

Ministerul român al Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru republica elenă, valabilă până la sfârșitul lunii. În Grecia, riscul producerii și altor incendii de vegetație este major. Printre zonele cel mai expuse sunt Attică, Insula Creta, Corint, Insula Evia și Peninsula Peloponez.

La periferia Atenei, pompierii se luptă cu flăcări uriașe. Norii de fum se văd din capitala Greciei. 600 de oameni au fost evacuați.

Totodată, valul de caniculă a provocat fenomene deosebit de rar întâlninteîn Marea Britanie. Un incendiu a izbucnit într-o pădure din sudul Londrei și amenință traficul și locuințele din zonă.

Pentru a vedea harta incendiilor în timp real accesați acest link.

Sute de hectare de pădure din România a luat foc

Incendiile de vegetație sunt prezente în aceste zile și în România. În județul Mehedinți, două locuințe și mai multe anexe gospodărești au fost cuprinse de flăcări, iar în restul țării au ars sute de hectare de pădure și vegetație uscată.

Un incendiu puternic a cuprins, joi seară, peste 40 de hectare de pădure și în județul Vaslui, între comunele Alexandru Vlahuță și Bogdănița. De altfel, zeci de pompiei și voluntari s-au luptat, joi după-amiază, și în Bihor cu un incendiu de vegetație, care a cuprins peste 100 de hectare de pășune și o zonă împădurită din Drăgănești.

Un incendiu violent de vegetație uscată a izbucnit și aproape de Timișoara. Focul s-a extins repede pe aproximativ 20 de hectare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE