Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendii devastatoare în Europa. Care sunt cele mai afectate țări

Temperaturile foarte mari înregistrate în Europa au provocat și un lanț de incendii devastatoare. În vestul Franței, mii de oameni și-au părăsit casele, iar în Spania cel puțin 20 de incendii sunt scăpate de sub control. În Grecia și Portugalia mii de hectare de teren au fost arse în ultimele zile.

Incendiile sălbatice continuă să facă ravagii în toată Europa. Un incendiu de la marginea capitalei Atena a dus la evacuarea unei părți a populației. Focul a izbucnit într-un mediu cu vegetație uscată de la baza munților Penteli și s-a răspândit rapid, alimentat de vânturile puternice. 78 de pompieri, 22 de mașini și 16 avioane au fost angrenați în lupta cu dezastrul.

Localnicii fug din calea flăcurilor, în Franța

În regiunea Gironde din sud-vestul Franței, două incendii masive care au izbucnit în pădurile de pini din zonă, au forțat, de asemenea, de asemenea, zeci de mii de localnici să-și părăsească casele. Locuri de vacanță de vară, cum ar fi faimoasa destinație turistică Dune du Pilat, au fost afectate de incendii.

„Dune este în spatele nostru, pădurea este carbonizată din păcate, după cum putem vedea. Din păcate peisajul din spatele nostru este unul pustiu și va dura mult până își va regăsi frumusețea”, a precizat comandantul Matthieu Jomain, șeful de comunicare al SDIS.

Vânturile intense împiedică stingerea flăcărilor

Vânturile intense și căldura extremă au împiedicat stingerea focarelor. Se crede că unul dintre incendiile de lângă Bordeaux a fost declanșat în mod deliberat.

În Spania, bătălia cu incendiile are loc pe mai multe fronturi, în special în regiunile Zamora, din nord-vest și în Galiția. În zona stațiunii Costa del Sol focul este acum sub control. Între timp în Portugalia temperaturile ușor mai scăzute au atenuat intensitatea incendiilor, dar prognoza indică temperaturi extreme în zilele următoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE