Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hagi, mesaj de solidaritate pentru poporul turc după cutremurele puternice. „Sunt alături de voi!”

Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai cunoscuți români din Turcia datorită performanțelor ca fotbalist la echipa Galatasaray, a transmis, luni, că este alături de poporul turc „greu încercat” în urma cutremurelor care au provocat mii de decese.

Antrenorul echipei de fotbal Farul Constanţa a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj, în urma seismelor.

"Toate gândurile mele merg către poporul turc, greu încercat în aceste momente. Sunt alături de voi!", a scris Hagi, pe Facebook.

Potrivit Agerpres, Gheorghe Hagi a jucat timp de cinci ani, în perioada 1996-2001, la Galatasaray Istanbul. El a devenit un adevărat idol în Turcia, după ce a câştigat patru titluri, două Cupe, două Supercupe ale Turciei, precum şi Cupa UEFA.

La rândul său, Daniel Pancu, un alt fotbalist român cunoscut în Turcia, a publicat un mesaj în limba engleză; „Rugă pentru Turcia”, însoţit de o fotografie cu o şosea distrusă complet de cutremur.

În prezent antrenor al selecționatei Under 20 a României, Daniel Pancu a câştigat ca jucător un titlu în Turcia cu Beşiktaş Istanbul.

De asemenea, clubul de handbal masculin CSU Suceava a transmis un mesaj de susţinere după ce fostul său jucător Cemal Kutahya a fost prins sub dărâmături împreună cu familia.

"Rugăciunile noastre se îndreaptă în aceste momente către Cemal Kutahya. Fostul jucător al echipei noastre a fost prins sub dărâmături împreună cu soţia şi copilul său în urma cutremurului care a avut loc în această dimineaţă în Turcia. În momentul de faţă cei trei sunt căutaţi de echipajele de salvare", se menţionează pe pagina oficială de Facebook a grupării CSU Suceava.

În vârstă de 32 de ani, Cemal Kutahya a făcut parte din lotul echipei CSU Suceava în sezonul 2021-2022. Ulterior, interul dreapta s-a întors în ţara natală, la Hatay SK, grupare care ocupă primul loc în Superliga din Turcia.

Luni dimineaţa, un cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade a zguduit provincia Kahramanmaraș şi a afectat puternic şi alte zone - Gaziantep, Şanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay şi Kilis. Mișcarea telurică a fost urmată de un seis u magnitudinea de 7,6 grade la ora 13:24 (10:24 GMT), cu epicentrul tot în Kahramanmaraș, districtul Elbistan.

Conform datelor autorităţile turce, au avut loc în total 105 replici, 2.824 de clădiri prăbuşindu-se după primul cutremur. Au murit peste 2.600 de oameni și mii de persoane au fost rănite, potrivit AP. Numărul total de răniți în Turcia și Siria a urcat luni la 12.136.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE