Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Hagi, mesaj de solidaritate pentru poporul turc după cutremurele puternice. „Sunt alături de voi!”

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai cunoscuți români din Turcia datorită performanțelor ca fotbalist la echipa Galatasaray, a transmis, luni, că este alături de poporul turc „greu încercat” în urma cutremurelor care au provocat mii de decese.

Antrenorul echipei de fotbal Farul Constanţa a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj, în urma seismelor.

"Toate gândurile mele merg către poporul turc, greu încercat în aceste momente. Sunt alături de voi!", a scris Hagi, pe Facebook.

Potrivit Agerpres, Gheorghe Hagi a jucat timp de cinci ani, în perioada 1996-2001, la Galatasaray Istanbul. El a devenit un adevărat idol în Turcia, după ce a câştigat patru titluri, două Cupe, două Supercupe ale Turciei, precum şi Cupa UEFA.

La rândul său, Daniel Pancu, un alt fotbalist român cunoscut în Turcia, a publicat un mesaj în limba engleză; „Rugă pentru Turcia”, însoţit de o fotografie cu o şosea distrusă complet de cutremur.

În prezent antrenor al selecționatei Under 20 a României, Daniel Pancu a câştigat ca jucător un titlu în Turcia cu Beşiktaş Istanbul.

De asemenea, clubul de handbal masculin CSU Suceava a transmis un mesaj de susţinere după ce fostul său jucător Cemal Kutahya a fost prins sub dărâmături împreună cu familia.

"Rugăciunile noastre se îndreaptă în aceste momente către Cemal Kutahya. Fostul jucător al echipei noastre a fost prins sub dărâmături împreună cu soţia şi copilul său în urma cutremurului care a avut loc în această dimineaţă în Turcia. În momentul de faţă cei trei sunt căutaţi de echipajele de salvare", se menţionează pe pagina oficială de Facebook a grupării CSU Suceava.

În vârstă de 32 de ani, Cemal Kutahya a făcut parte din lotul echipei CSU Suceava în sezonul 2021-2022. Ulterior, interul dreapta s-a întors în ţara natală, la Hatay SK, grupare care ocupă primul loc în Superliga din Turcia.

Luni dimineaţa, un cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade a zguduit provincia Kahramanmaraș şi a afectat puternic şi alte zone - Gaziantep, Şanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay şi Kilis. Mișcarea telurică a fost urmată de un seis u magnitudinea de 7,6 grade la ora 13:24 (10:24 GMT), cu epicentrul tot în Kahramanmaraș, districtul Elbistan.

Conform datelor autorităţile turce, au avut loc în total 105 replici, 2.824 de clădiri prăbuşindu-se după primul cutremur. Au murit peste 2.600 de oameni și mii de persoane au fost rănite, potrivit AP. Numărul total de răniți în Turcia și Siria a urcat luni la 12.136.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE