Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Gabriel Torje, fotbalist român care joacă în Turcia: „Toate activitățile sportive sunt oprite temporar”

Peste 2.300 de oameni au murit iar alte mii de persoane au fost rănite, în urma unui cutremur puternic cu magnitudinea de 7,7, care a lovit luni dimineață sud-estul Turciei și Siria, potrivit AFAD (Organizația de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență din Turcia). Un al doilea seism, de 7,6, a avut loc câteva ore mai târziu.

Fotbalistul român Gabriel Torje, care joacă la echipa Gençlerbirliği, se află la Ankara, la 700 de kilometri de Gaziantep, orașul lovit de cutremur. Torje a spus, în direct, la Euronews România că toate activitățile sportive sunt oprite temporar.

Fotbalistul român Gabriel Torje: „S-a simțit mai mult aseară. Dar fiind și adormit, nu am simțit foarte bine, fiind și distanța foarte mare. Astăzi, pe zi, pe la ora 14 s-a simțit încă o dată. A fost încă un cutremur la fel de puternic undeva la 7 grade. E o tragedie mare. Aici, în Turcia, se vorbește doar despre asta. Toate activitățile sportive și tot ce înseamnă activități de genul sunt oprite temporar, pentru că prioritar este acum să încerce autoritățile să salveze cât mai muți oameni și să ajute cât mai mult familiile greu încercate.

Este o solidaritate extraordinară aici. Toată lumea se ajută și împreună vor trece peste acest dezastru. Nu sunt afectate doar familiile care și-au pierdut rudele, ci sunt și persoane rămase fără locuințe, fără tot ce au agonisit o viață.

Noi suntem departe de zona seismică. Cred că se va suspenda activitatea sportivă pentru o săptămână sau două. Nu știu exact dacă 100% sau este doar la nivel de propunere, însă, în momentul de față, nu cred că se gândește nimeni la sport, ci toți ne gândim la familiile greu afectate de acest cutremur”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE