Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grevă în Italia: Peste 600 de zboruri anulate. Protestul i-ar putea afecta și pe pasagerii români

Mare atenție dacă plecați spre Italia! Peste 600 de zboruri vor fi anulate, duminică, din cauza unei greve a piloților și însoțitorilor de zbor.

Greva este programată timp de patru ore, între 14.00- ora Italiei și ora 18.00. Mii de călători care ar trebui să aterizeze în Italia, dar și care urmează să decoleze din peninsulă la bordul aeronavelor ar putea întâmpina probleme.

Cei care au bilet la Ryanair, Wizzair, Alitalia, EasyJet și Vueling ar putea fi afectați de această grevă, scrie Il Messaggero. Presa din Italia estimează că vor fi peste 600 de zboruri anulate, iar peste 100.000 de pasageri vor rămâne la sol.

Greva în Spania. Mai multe zboruri anulate pe zece aeroporturi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunța, în urmă cu o săptămână, că mai multe sindicate au anunțat prelungirea grevei însoțitorilor de zbor ai companiei aeriene Ryanair, în perioadele 12-15, 18-21, 25-28 iulie 2022, pe toate intervalele orare, la cele 10 aeroporturi situate în: Madrid, Malaga, Barcelona, Alicante, Sevilla, Palma de Mallorca, Valencia, Girona, Santiago de Compostela și Ibiza.

Instituția le recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp cu privire la situația zborurilor contractate, consultând paginile de Internet de specialitate și oficiale și contactând direct operatorul de zbor.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al Românei la Madrid: +34917344004, apelul fiind redirecționat către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE