Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grevă de proporții în aeroporturile din Spania. Românii care au probleme sunt îndemnați să sune la consulate

Marile aeroporturi din Spania, printre care și cele din Madrid, Malaga, Barcelona și Ibiza sunt blocate de o grevă a însoțitorilor de zbor ai companiei Ryanair.

Au fost anulate 13 zboruri și 78 au întârzieri din cauza protestului. Lucrătorii companiei low-cost cer condiții mai bune de lucru și au întrerupt munca timp de patru zile, de astăzi, 12 iulie, până vineri, 15 iulie.

Grevele vor continua

În plus, vor urma alte zile de grevă în perioadele 18-21 și 25-28 iulie. Ministerul de Externe de la București îi avertizează pe românii care vor să călătorească în Spania că se pot confrunta cu probleme.

Lucrătorii Ryanair își continuă greva în Spania. Sindicatele au transmis companiei aeriene irlandeze că există 12 zile suplimentare de grevă, care afectează 10 aeroporturi spaniole. Scopul, spun sindicatele, este de a pune presiune mai mare asupra Ryanair pentru a reveni la masa negocierilor.

Ernesto Iglesias, șeful sindicatului USO Air Sector: „Compania a decis unilateral să părăsească masa negocierilor și să nu mai negocieze acordul și condițiile de muncă ale însoțitorilor de zbor. Această grevă ar fi fost anulată dacă Ryanair s-ar fi așezat la masa negocierilor.”

Greva a stricat planurile a sute de călători

„Ryanair este blocat, pe ecrane nu apar cele mai noi informații și trebuie să decidem dacă luăm un alt zbor sau așteptăm până la ora 16:00”, spune un călător.

„Ne-au spus că totul este gata, dar că nu au echipaj. După un timp, au confirmat că zborul a fost anulat”, povestește o pasageră.

Însoțitorii de zbor cer îmbunătățirea condițiilor de muncă. Noua încetare a lucrului vine după alte 6 zile de grevă care au avut loc între sfârșitul lunii iunie și începutul lui iulie. Atunci până la 215 zboruri au fost anulate și s-au înregistrat peste 1.200 de întârzieri ale zborurilor în Spania, potrivit datelor furnizate de sindicate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE