Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Încă 12 zile de grevă la Ryanair, luna aceasta

Echipajul de cabină al Ryanair Spania anunță o nouă grevă de 12 zile, în iulie. Angajații afiliați la două sindicate spaniole vor ieși în stradă între 12 și 15 iulie, 18 și 21 iulie și 25 și 28 iulie.

Noua serie de proteste vine după o perioadă de haos pentru compania aeriană, care s-a confruntat cu șase zile de greve în ultimele săptămâni și a fost nevoită să anuleze, sâmbătă, 10 zboruri în Spania, informează euronews.com.

Angajații nemulumiți doresc un acord care „să garanteze condiții de muncă decente pentru tot personalul" de la compania aeriană, au anunțat sindicatele USO și SITCPLA într-o declarație comună. Grevele au loc în contextul în care aeroporturile și transportatorii europeni se luptă să facă față unei creșteri puternice a cererii de călătorii, mii de zboruri fiind anulate în ultima lună.

Ryainair susține că este compania aeriană care transportă cei mai mulţi pasageri pe piaţa spaniolă, deservind "peste 650 de rute" din cele 27 de aeroporturi în care operează în Spania.

Săptămâna trecută, prima parte a grevei a vizat angajaţi ai companiei din alte ţări europene precum Portugalia, Belgia, Italia şi Franţa. Aceştia au cerut respectarea legislaţiei muncii şi o creştere a salariilor, în contextul în care compania irlandeză ar trebui să aibă încasări mai mari în această vară decât în 2019, înaintea declanşării pandemiei de COVID-19.

Deficit mare de personal

Aproximativ 191.000 de angajați europeni din domeniul aviației au fost concediați din cauza pandemiei. Acum, pe măsură ce cererea de călătorii crește, aeroporturile și companiile aeriene au prea puțin personal pentru a face față afluxului.

Industria aeronautică a lansat o campanie de recrutare, dar Air Council International - organism global care reprezintă aeroporturile în relația cu guvernele și alte organizații internaționale - atrage atenția că întârzierile sunt inevitabile pe două treimi din aeroporturile europene, în această vară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE