Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Haos pe aeroporturi. Traficul aerian din Europa continuă să fie paralizat de grevele angajaților

Traficul aerian din Europa continuă să fie paralizat de grevele angajaților din aeroporturi, care cer salarii mai mari. În ultima jumătate de lună, companiile aeriane au anulat sute de zboruri. Numai pe aeroporturile din Paris, săptămâna tecută, un zbor din șase a fost anulat.

Haosul este departe de a se încheia în condițiile în care sindicatele angajaților de pe aeroporurile din marile orașe europene anunță noi proteste. Astfel, tot mai mulți turiști riscă să-și vadă vacanțele perturbate.

Cea mai recentă grevă este la SAS, companie aeriană scandinavă aflată în dificultate din cauza problemelor financiare. În ciuda celor opt luni de negocieri, piloții sunt în grevă. Ei nu sunt de acord cu condițiile cerute de conducere, o reducere cu 30 la sută a salariilor. Au fost anulate zboruri în acest weekend și în Spania de către companiile aerine low-cost Easyjet și Ryanair. Însoțitorii de zbor Easyjet cer să fie aliniate condițiile lor de muncă la cele din restul companiilor din Europa. Sindicatele angajaților acestor două companii au anunțat că vor continua greva între 15-17 iulie și 29-31 iulie.

Grevă și pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris

Și pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris mai sunt în așteptare încă 17 mii de bagaje ale turiștilor, iar directorul compnaiei Air France și-a prezentat "scuze profunde și sincere" după anularea sau întârzierea zborurilor din ultimele zile. Angajații companiei care gestionează aeroporturile din Paris, inclusiv pompierii, au intrat în grevă la sfârșitul săptămânii trecute și cer salarii mai mari.

„Nu am auzit de această grevă, dar o susțin 100%, oamenii merită să aibă salarii decente, trăim într-o lume din ce în ce mai scumpă, cu inflație peste tot. Oamenii merită să trăiască!”, a spus un pasager.

Pentru weekendul viitor sindicatele anunță noi proteste, iar haosul din aeroporturi ar putea să se adâncească în condițiile în care crește numărul oamenilor care pleacă în vacanțe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE