Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Europa, paralizată de grevele din aeroporturi. Când își vor înceta activitatea marile companii low-cost

Publicat de: Euronews

Întârzierile, anulările și cozile lungi au deja un impact vizibil vara aceasat asupra călătoriilor în Europa. Cauza principală este legată de reducerile de personal din timpul pandemiei în sectorul aviației. Pentru a complica și mai mult lucrurile, sindicatele cer acum declanșarea unor greve generale, din cauza condițiilor de muncă.

Companiile aeriene low cost din Europa vor fi probabil printre cele mai grav afectate de viitoarele reduceri de personal.

Dezorganizarea generală de la easyJet (o companie aeriană elvețiană low-cost) a determinat sindicatele să afirme chiar că membri echipajului se confruntă cu un „risc serios privind propria siguranță”, din cauza faptului că lucrează peste program în zilele lor libere pentru a compensa reducerile de personal.

Iată ce anume știm până acum despre companiile aeriene și aeroporturile care ar putea fi afectate de greve în această vară.

Când vor intra în grevă lucrătorii Ryanair

Personalul Ryanair intenționează să intre în grevă în mai multe țări europene în iunie și iulie. În Spania, personalul din cabină, nemulțumit de condițiile de muncă și de salariu nu va lucra pe 24, 25, 26 și 30 iunie, precum și pe 1 și 2 iulie, potrivit euronews.com.

În Portugalia, personalul va intra în grevă pe 24, 25 și 26 iunie. O situație similară se va produce în Belgia, aciolo unde personalul va intra în grevă între 24 și 26 iunie. Deja aeroportul Zaventem din Bruxelles a trebuit să anuleze luni toate decolările. Personalul italian a cerut o grevă de 24 de ore în data de 25 iunie. Personalul din Franța a anunțat măsuri similare în 25 și 26 iunie.

Când vor intra în grevă lucrătorii easyJet

Personalul easyJet din Spania va intra în grevă 9 zile în luna Iulie. Însoțitorii de zbor protestează împotriva salariilor mici, cerând o creștere cu 40% a salariilor de bază.

Unde mai au loc greve vara aceasta

Personalul de la Aéroports de Paris plănuiește să intre în grevă în 2 iulie. Compania operează atât aeroporturile Charles de Gaulle, cât și aeroporturile Orly din Paris. Acțiunea este coordonată de mai multe sindicate franceze și ar putea acoperi întregul personal de pe ambele aeroporturi din Paris. Alter, un sindicat care reprezintă puțin peste 10% din piloții Air France, a planificat o acțiune similară pe 25 iunie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE