Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grav accident feroviar în Olanda. Cel puțin un mort și 30 de răniți, după ce un tren a deraiat

Cel puțin o persoană a murit, iar alte 30 au fost rănite, după ce un tren a deraiat marți dimineața în Olanda. Starea a 19 victime este gravă, au anunțat serviciile olandeze de urgență, conform agențiilor Reuters și AFP, citate de Agerpres.

"O persoană a murit şi cel puţin 30 au fost rănite. Unsprezece persoane şi-au găsit adăpost la localnici, în timp ce răniţii grav au fost transportaţi la spital', a precizat aceeaşi sursă.

VEZI GALERIA
4 imagini

sursă foto: Profimedia și AP

Trenul de noapte pe ruta Leiden-Haga a deraiat în jurul orei 03:25 (04:25, ora României), după ce locomotiva a lovit un echipament de construcţie aflat pe calea ferată. Accidentul feroviar a avut loc în zona localităţii Voorschoten, la periferia nord-estică a oraşului Haga.

Potrivit pompierilor, 19 persoane au fost transportate la spital. Alte persoane rănite au primit îngrijiri la faţa locului.

Vagonul din faţă al trenului a deraiat şi s-a răsturnat pe un câmp în urma accidentului, conform agenției olandeze ANP. Cel de-al doilea vagon al garniturii s-a răsturnat pe o parte, iar vagonul din spate a luat foc. Pompierii au reușit să stingă incendiul în scurt timp.

Au existat informații contradictorii privind cauzele producerii accidentul feroviar. Iniţial, autoritățile au transmis că trenul de pasageri s-a ciocnit cu un tren de marfă. Erik Kroeze, un purtător de cuvânt al căilor ferate olandeze (Dutch Railways, NS), a afirmat că un tren de marfă a fost implicat în accident, dar nu a putut oferi detalii.

Căile ferate olandeze au indicat ulterior într-un mesaj pe Twitter că trenurile între Leiden şi staţii din Haga au fost anulate din cauza accidentului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE