Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ghislaine Maxwell, condamnată la 20 de ani de închisoare

Ghislaine Maxwell, fosta iubită a lui Jeffrey Epstein, a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic de persoane. Maxwell a fost acuzată că „pregătea” minore pentru a fi abuzate sexual de Epstein, între 1994 și 2004. Pe lângă închisoare, judecătorul a impus o amendă de 750 de mii de dolari.

Annie Farmer, una dintre acuzatoare, a spus la audiere că ea și sora ei au încercat să facă publice poveștile lor despre Epstein și Maxwell încă din urmă cu două decenii.

„Autorii, așa cum am văzut în acest caz, nu sunt străini în camionete, ei sunt oameni care trăiesc în comunitățile noastre și sunt oameni adesea în poziții de putere. Maxwell și Epstein au fost prădători care au putut să folosească această putere și privilegiu pentru a dăuna nenumărate persoane.Declarația ei mi s-a părut ca o scuză foarte goală. Ea nu și-a asumat responsabilitatea pentru crimele pe care le-a comis,” a declarant Annie Farmer, acuzatoare Epstein.

„A fost o zi grozavă pentru justiție. Ea, încă o dată, nu și-a recunoscut crimele, nu și-a asumat responsabilitatea pentru ele în niciun fel, așa că a fost cu adevărat dezamăgitor,” a declarat Sigrid McCawley, avocatul lui Annie Farmer.

Epstein, adevăratul vinovat

Avocatul lui Maxwell, susține nevinovăția clientei sale și crede că adevăratul vinovat, care nu mai poate fi condamnat acum, este Jeffrey Epstein.

„Ghislaine va face recurs. Suntem încrezători că ea va câștiga. Știm cu toții că persoana care ar fi trebuit să fie condamnată a scăpat de răspundere, și-a evitat victimele și a evitat să le simtă durerea și să primească pedeapsa pe care a meritat-o cu adevărat,” a declarat Bobbi Sternheim, avocatul lui Ghislaine Maxwell.

La audierea de dinaintea condamnării, Maxwell l-a numit pe Epstein un om manipulator și viclean care i-a păcălit pe toți cei care se aflau în jurul lui. Ea a mai spus că îi pare rău pentru durerea pe care a provocat-o victimelor sale.

„Nu avem nimic de adăugat la declarația sinceră pe care Ghislaine a dat-o în instanță și nimic de adăugat la comentariile pe care le-a făcut despre victime,” a declarat Kevin Maxwell, fratele lui Ghislaine Maxwell.

Jeffrey Epstein nu mai poate fi judecat

Jeffrey Epstein s-a sinucis în celula sa în 2019, unde aștepta să fie judecat pentru trafic sexual cu minore. Maxwell a negat că ar fi complicele lui Epstein. Avocatul care reprezintă peste 60 de victime în cazul Epstein, spune că mai există și alte persone care ar trebui trase la răspundere în acest caz.

„Dacă s-a terminat din perspectivă penală, nu s-a terminat din perspectivă civilă. Deci, vom continua să mergem înainte până când toată gama de oameni va fi cunoscută, ce au făcut și ce nu au făcut. Nu-mi pot imagina că cineva a fost impresionat de declarația lui Ghislaine Maxwell. A fost o recunoaștere pasivă. Ea a recunoscut durerea altcuiva, dar nu că ea a provocat-o. Și, evident, ea a fost autorul crimei. A crede că este acuzată pentru ceva ce a făcut Jeffrey Epstein este arogant, în sine. Ea a fost acuzată de crimele pe care le-a comis și doar o parte dintre ele,” a declarat Brad Edwards, un avocat care reprezintă peste 60 de victime în cazul Epstein

Ghislaine Maxwell a fost arestată în iulie 2020 și i s-a refuzat în mod repetat eliberarea pe cauțiune.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE