Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Texas: Cel puțin 46 de migranți, găsiți morți într-o remorcă abandonată

Cel puțin 46 de migranți mexicani au fost găsiți morți într-un camion părăsit, aproape de localitatea San Antonio, din Texas.

Alți 15 oameni au fost duși de echipele medicale la spital. Oficialii din poliția americană spun că șoferul a abandonat tirul și i-a lăsat pe oameni închiși în remorcă.

Tragedia s-a produs la aproape 250 de kilometri de granița cu Mexic.

Migranții riscă să călătorească în camioane

„Până acum am preluat circa 46 de cadavre”, a indicat şeful pompierilor din San Antonio, Charles Hood, într-o conferinţă de presă, în care a comunicat că în camion au fost descoperiţi în plus 16 migranţi răniţi: 12 adulţi şi patru copii. Aceştia erau în stare conştientă în timp ce erau transportaţi la unităţi medicale pentru a li se acorda îngrijirile necesare, potrivit Agerpres.

Camioane precum cel descoperit în oraşul San Antonio sunt un mijloc de transport folosit frecvent de migranţii care încearcă să intre în SUA.

O astfel de călătorie este extrem de periculoasă, mai ales că vehiculele sunt rareori dotate cu aer condiţionat, iar ocupanţii lor rămân rapid fără apă.

„Pacienţii pe care i-am văzut erau fierbinţi la atingere, sufereau de supraîncălzire, deshidratare, nu am găsit nicio urmă de apă în vehicul”, a afirmat şeful pompierilor.

Guvernatorul republican texan îl învinuiește pe Biden

Ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard, şi-a exprimat regretul într-o postare pe Twitter şi a transmis că un consul mexican, chiar dacă încă nu se cunoaşte naţionalitatea victimelor, se va deplasa la faţa locului.

Guvernatorul republican al statului Texas, Greg Abbott, a profitat de această tragedie pentru a arunca vina pe preşedintele democrat Joe Biden.

„Biden este responsabil de aceşti morţi. Ei sunt rezultatul politicii sale de deschidere a frontierelor”, l-a atacat el.

Sosirile de migranţi clandestini au crescut semnificativ după alegerea lui Joe Biden, chiar dacă acesta încearcă încă de la sosirea sa la Casa Albă să limiteze afluxul migrator, încredinţând acest dosar spinos vicepreşedintelui său Kamala Harris.

O tragedie similară a generat emoţie în 2017, când poliția din San Antonio a descoperit 39 de imigranți fără acte în interiorul unui camion care luase foc. Atunci 10 persoane au murit, iar șoferul a fost condamnat la închisoare pe viață.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE