Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tragedie în Iordania: 13 oameni au murit și 250 au fost răniți

Cel puțin 13 oameni au murit și alți 250 au fost răniți în urma unei explozii, urmate de o scurgere de gaz otrăvitor în Iordania.

Tragedia s-a petrecut în portul Aqaba, de la Marea Roșie, în sudul țării. Imaginile difuzate de televiziunea oficială arată cum o macara ridică o cisternă de mari dimensiuni dintr-un camion și apoi o aruncă pe puntea unei nave.

A urmat apoi o explozie și s-a degajat un fum galben, iar muncitorii de pe mal au fugit speriați. Direcția de Securitate Publică a declarat că un rezervor de gaz a avut o scurgere în timp ce era transportat, însă nu a precizat despre ce substanțe este vorba. Un oficial local din domeniul sănătății i-a îndemnat pe oameni să rămână în casă și să închidă ferestrele și ușile. Potrivit premierului iordanian, a fost deschisă o anchetă.

Dumnezeu să aibă milă de cei care au murit, de fiii noștri și de cei de alte naționalități. Dacă vrea Dumnezeu, lucrurile vor merge bine. Am auzit de la directorul spitalului că numărul internărilor este în scădere, asta datorită harului lui Dumnezeu și datorită eforturilor voastre. Iar răniților li se oferă tratamentul necesar. L-am desemnat pe ministrul de Interne să conducă o echipă care să declanșeze o anchetă asupra incidentului și, desigur, Majestatea Sa Regele ne urmărește pas cu pas”, a fost declarația premierului Iordaniei, Bisher al-Khasawneh.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE