Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Beckham, în lacrimi la catafalcul Reginei. Fostul fotbalist a stat peste 12 ore la coadă

David Beckham, fost căpitan al echipei naționale engleze de fotbal, a așteptat 12 ore la coadă, pentru a ajunge la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a, care a fost depus la Westminster Hall, în Londra.

Printre miile de oameni care au venit să-i aducă un ultim omagiu suveranei britanice s-a numărat și fostul fotbalist David Beckham care a fost văzut stând la coadă vreme 12 de ore în apropierea Victoria Tower Gardens, conform BBC.

Fostul fotbalist a purtat o șapcă de culoare închisă, costum și cravată neagră. Beckham a spus că s-a așezat la coadă pentru a-și prezenta omagiile celei care a condus Regatul britanic vreme de 70 de ani.

”Stăm de 12 ore. Genunchii sunt bine, dar spatele...”, a declarat David Beckham.

De asemenea, Beckham a mărturisit că este un admirator al Casei Regale britanice deoarece bunicii săi l-au crescut pentru a fi regalist.

”Sunt profund îndurerat de moartea Majestății Sale, Regina. La Jubileul de Platină, am asistat la o revărsare de dragoste și respect pentru viața ei în serviciul țării. Cât de devastați ne simțim cu toții astăzi arată ce a însemnat ea pentru oamenii din această țară și din întreaga lume. Cât de mult ne-a inspirat prin conducerea sa. Cât de mult ne-a consolat în momentele grele. Până în ultimele sale zile, și-a servit țara cu demnitate și grație. În acest an ar fi știut cât de iubită a fost. Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de familia noastră regală...”, a scris David Beckham, pe pagina sa de Instagram, după moartea Reginei.

VEZI GALERIA
3 imagini

În iunie 2003, David Beckham a fost distins de Regina Elisabeta a II-a cu titlul de ofițer al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) ca urmare a performanțelor obținute în fotbal.

Mii de britanici își pot lua rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a până luni, când vor avea loc funeraliile de stat. Guvernul Marii Britanii a anunțat, vineri, că a oprit temporar accesul oamenilor la coada pentru intrarea în Westminster Hall, acolo unde se află catafalcul Reginei Elisabeta. Coada creată și-a atins capacitatea maximă, au precizat oficialii. După aproape 40 de minute, accesul a fost reluat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE