Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va avea loc pe 19 septembrie. Programul complet al funeraliilor

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, 19 septembrie, la Catedrala Westminster Abbey din Londra. Înaintea procesiunii, sicriul cu trupul Reginei va fi depus timp de patru zile la Westminster Hall, pentru a permite publicului să îi aducă un omagiu, a anunțat Familia Regală a Marii Britanii într-un comunicat oficial.

Sicriul Reginei se află în prezent în sala de bal de la Castelul Balmoral. Sicriul Majestății Sale va fi transportat la Edinburgh, duminică, 11 septembrie, cu o mașină mortuară pentru a ajunge la Palatul Holyroodhouse, unde se va odihni în Sala Tronului până în după-amiaza zilei de luni, 12 septembrie.

Programul funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

În după-amiaza zilei de luni, 12 septembrie, o procesiune va fi oficiată în curtea Palatului Holyroodhouse, iar sicriul va fi depus la catedrala St Giles din Edinburgh. Regele și membrii Familiei Regale vor participa la o slujbă în Catedrala Sf. Giles pentru a primi Sicriul.

Sicriul Majestății Sale va rămâne apoi în Catedrala Sf. Giles, păzită Compania Regală a Arcașilor, pentru a permite oamenilor din Scoția să-i aducă un ultim omagiu.

În după-amiaza zilei de marți, 13 septembrie, sicriul Reginei va fi transportat din Scoția cu aeronavele Royal Air Force de pe aeroportul din Edinburgh, ajungând la RAF Northolt în cursul serii.

Sicriul regretatei suverane va ajunge la Palatul Buckingham și va fi depus în Bow Room. În după-amiaza zilei de miercuri, 14 septembrie, va fi purtat în procesiune pe un afet de tun al Artileriei călare a Regelui de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster, unde Regina va rămâne în Westminster Hall până în dimineața funeraliilor de stat.

Procesiunea va trece prin Queen's Gardens, The Mall, Horse Guards şi Horse Guards Arch, Whitehall, Parliament Street, Parliament Square şi New Palace Yard. După ce sicriul va ajunge la Westminster Hall, Arhiepiscopul de Canterbury va oficia o scurtă slujbă religioasă, alături de Reverendul Dr. David Hoyle, Decanul de Westminster, la care vor participa Regele şi membri ai Familiei Regale, după care va începe înmormântarea de stat.

În timpul ceremoniei, publicul va avea ocazia să viziteze Westminster Hall pentru a aduce un omagiu Reginei.

În dimineaţa zilei de luni, 19 septembrie, se va încheia perioada de veghe, iar sicriul va fi dus în procesiune de la Palatul Westminster la Westminster Abbey, unde va avea loc serviciul funerar de stat.

După funeraliile de stat, sicriul va fi transportat în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch.

De la Wellington Arch, sicriul se va deplasa la Windsor şi, odată ajuns acolo, sicriul de stat se va deplasa în procesiune până la Capela St. George, Castelul Windsor, prin Long Walk. O slujbă de înmormântare va avea loc apoi în Capela St George's.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE