Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Povestea Westminster Abbey, locul unde a fost înmormântată Regina Elisabeta a II-a

Westminster Abbey, din centrul Londrei, a fost locul încoronărilor, nunților și înmormântărilor regalităților engleze și apoi britanice, de aproape 1.000 de ani.

Luni, este locul înmormântării de stat a Reginei Elisabeta a II-a, care a murit pe 8 septembrie la Balmoral, Scoția, la vârsta de 96 de ani.

Biserica originală a fost construită pe locul unei mănăstiri în secolul al XI-lea de către regele Edward Mărturisitorul. Actuala biserică – unul dintre cele mai cunoscute repere ale capitalei britanice – datează din 1245, când a început construcția sub auspiciile regelui Henric al III -lea.

„Legătura Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a cu Westminster Abbey a trecut ca un fir prin viața ei timpurie și în lunga ei domnie.”, se arată pe site-ul web al Westminster Abbey.

„Fiind o fată de 11 ani, a privit cum tatăl ei a fost încoronat aici. Ca adult tânăr, s-a căsătorit aici și a fost încoronată aici. Ea a continuat să vină în mod regulat la Abbey pentru a participa la serbări și comemorări de importanță națională și internațională și pentru a participa la nunți și înmormântări de familie.”

La slujba de luni au fost prezenți regele Charles al III-lea și membri ai familiei regale, prim-ministrul britanic Liz Truss și membri ai guvernului și ai opoziției, precum și lideri străini, reprezentanți ai regalității și reprezentanți diplomatici.

Decanul de Westminster, David Hoyle, a condus slujba, iar Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a predicat. Au cântat Corul Westminster Abbey și Corul Capelei Regale, Palatul St James.

Ce evenimente au avut loc la Westminster Abbey 

  • Nunta reginei cu Prințul Philip a avut loc pe 20 noiembrie 1947. Încoronarea ei a avut loc pe 2 iunie 1953. Ultima vizită a fost pentru serviciul de Ziua Recunoștinței lui Philip, pe 29 martie 2022.
  • Nunta regală a nepotului ei, Prințul William, cu Kate Middleton, a avut loc la Abbey pe 29 aprilie 2011.
  • Abbey a fost locul de înmormântare a Prințesei Diana pe 6 septembrie 1997 și înmormântarea Reginei Mame pe 9 aprilie 2002.
  • Primul monarh înmormântat la mănăstire a fost regele Edward în 1066. Până în 1760, acolo au fost îngropați 13 regi ai Angliei și patru regine domnitoare, inclusiv Elisabeta I.
  • Maria Regina Scoției este, de asemenea, înmormântată în mănăstire. George al II-lea a fost ultimul monarh care a fost înmormântat acolo. De atunci, înmormântările regale au fost la Capela Sf. Gheorghe, Castelul Windsor sau la mausoleul de la Frogmore, o moșie adiacentă castelului, potrivit site-ului.
  • Opt prim-miniștri și un număr de militari eminenți, poeți și alți notabili sunt, de asemenea, îngropați în Abbey. De asemenea, găzduiește Mormântul Războinicului Necunoscut.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE