Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania vrea să legalizeze consumul de canabis în scop recreațional. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății de la Berlin, care a precizat că posesia de până la 30 de grame de marijuana va fi dezincriminată.

Planurile vor merge mai departe, numai dacă legislația se dovedește compatibilă cu legile Uniunii Europene. Canabisul ar urma să fie comercializat numai către adulți, la magazine licențiate, iar scopul este combaterea pieței negre, a precizat oficialul german. În plus, piața va fi monitorizată îndeaproape.

Legalizarea vânzării de marijuana este una dintre reformele prezentate anul trecut în acordul semnat de cele trei partide social liberale care alcătuiesc guvernul de la Berlin.

Karl Lauterbach, ministrul german al Sănătății: „Piața neagră ar trebui suprimată cu succes. Dezincriminarea ar trebui să ne asigure de faptul că posesia, cultivarea și consumul rămân nepedepsite în limitele pe care le reglementăm. Dorim ca protecția minorilor să fie consolidată. În acest scop, ar trebui impusă o limită de doar 20 până la 30 de grame pentru adulți, adică ar trebui dezincriminată cumpărarea sau deținerea (de canabis).”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE