Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania: Două activiste de mediu s-au lipit de un stâlp într-o expoziție de dinozauri

Două activiste de mediu s-au lipit duminică de un stâlp care susţine scheletul unui dinozaur expus la Muzeul de istorie naturală din Berlin pentru a protesta împotriva politicii guvernului german în domeniul climei, transmite AFP, citată de Agerpres.

Este cea mai recentă acţiune de acest tip organizată de activişti pentru climă într-un muzeu, după ce opere de artă celebre au fost vizate în mai multe oraşe din Europa. La Berlin, două femei purtând veste portocalii s-au lipit de unul din stâlpii de metal ce susţin scheletul unui dinozaur cu o vechime de peste 60 de milioane de ani şi au afişat un banner pe care scria: „Dar dacă guvernul nu controlează situaţia?”.

Au fost înregistrate pagube materiale

Una dintre femei, Caris Connell, a spus că se teme de „incendii, lipsa apei, foamete şi războaie”. „Dinozaurii au dispărut pentru că nu au putut rezista schimbărilor masive ale climei. Asta ne ameninţă şi pe noi”, a adăugat tânăra de 34 de ani.

Cealaltă activistă, Solvig Schinkoethe, a spus că, în calitate de mamă a patru copii, se teme de consecinţele schimbărilor climatice. „Rezistenţa paşnică este mijlocul pe care l-am ales pentru a ne proteja copiii de ignoranţa mortală a guvernelor”, a spus femeia de 42 de ani.

Muzeul a precizat că incidentul a fost rezolvat într-o oră prin intervenţia poliţiei. S-au înregistrat pagube materiale şi au fost depuse acuzaţii penale, a spus el într-un comunicat.

Cele două activiste fac parte din grupul „Ultima generaţie”, care la începutul acestei luni a aruncat cu piure de cartofi pe sticla care protejează tabloul lui Claude Monet expus în muzeul Barberini din Potsdam.

De asemenea, activişti ecologişti s-au lipit de sticla care protejează „Fata cu cercel de perlă”, celebrul tablou al pictorului Johannes Vermeer aflat într-un muzeu din Ţările de Jos, în timp ce alţii au aruncat cu supă pe geamul care protejează tabloul „Floarea-soarelui” de Vincent van Gogh, expus la Galeria Naţională din Londra.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE