Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gérard Depardieu își scoate la vânzare colecția de artă. Valoarea acestora ar ajunge la cinci milioane de euro

Gerard Depardieu își scoate colecția de artă la vânzare. Actorul francez, un apropiat de-ai lui Vladimir Putin care a fost acuzat de mai multe ori de abuz sexual, își dorește să vândă cât mai multe opere artă. Colecția ar valoarea la câteva milioane de euro.

Lucrări celebre semnate de Rodin, Duchamp

Aproape 250 de opere de artă care îi aparțin lui Gerard Depardieu vor fi scoase la licitație în septembrie. Printre ele se numără lucrări semnate de Rodin, Duchamp, Leroy, Richier. Ele vor fi expuse la hotelul Drouot, din Paris. Potrivit estimărilor, colecția actorului valorează între trei și cinci milioane de euro.

”Sunt opere de artă care stau îngrămădite în casa lui (Gerard Depardieu n.r.). De fapt, lui îi place să păstreze așa operele de artă, pentru că nicio lucrare nu este atârnată pe perete. E ceva foarte neobișnuit,” a spus David Nordmann, reprezentant al Casei de licitații Ader.

În 2020, Gerard Depardieu a fost acuzat de actrița Charlotte Arnould de viol. În aprilie, alte 13 femei l-au acuzat de violență sexuală, scrie presa franceză. Ar fi comis faptele între 2004 și 2022, pe platouri de filmare. Actorul francez neagă însă acuzațiile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE